Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z neostrada i pewną gierką .....

Spajki91 12 Feb 2006 18:28 1182 11
Nazwa.pl
    Spajki91
    Level 11  
    No wiec posiadam neostrade 256 i udostepniam połączenie na 2 komputery (oba na windows XP). Niedawno zaczołem wraz z bratem grac w gre online o nazwie Flyff. Na poczatku niebylo problemów ale tera przy połączeniu z serwerem pokazuje sie komunikat aby sprawdzic połaczenie z internetem ;/. Niewiem czym to moze byc spowodowane ale do tej pory działało :( Na komputerze który służy za serwer gra dziaął normalnie, a na drugim (kliencie) nie ;/.
    Ktos mi powiedziałże moze to byc spowodowane ze korzystamy z tego samego IP i dlatego serwer niechce nas połączyc.
    Jak moge zmienic IP drugiego komputera ?
    I czy jest jakis inny spodób który moze naprawic ten problem ?
  • Nazwa.pl
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Spajki91 wrote:
    No wiec posiadam neostrade 256 i udostepniam połączenie na 2 komputery (oba na windows XP). Niedawno zaczołem wraz z bratem grac w gre online o nazwie Flyff. Na poczatku niebylo problemów ale tera przy połączeniu z serwerem pokazuje sie komunikat aby sprawdzic połaczenie z internetem ;/. Niewiem czym to moze byc spowodowane ale do tej pory działało :( Na komputerze który służy za serwer gra dziaął normalnie, a na drugim (kliencie) nie ;/.
    Ktos mi powiedziałże moze to byc spowodowane ze korzystamy z tego samego IP i dlatego serwer niechce nas połączyc.
    Jak moge zmienic IP drugiego komputera ?

Nie możesz tego zmienić - oba komputery na zewnątrz są zawsze "widziane" pod tym samym IP. Musiały by być 2 osobne łącza.

To jednak nie powinno być problemem.

Quote:

I czy jest jakis inny spodób który moze naprawic ten problem ?

Podaj dokładnie komunikat błędu.
    Napisz też czy masz załączony jakiś firewall.
  • Nazwa.pl
    Spajki91
    Level 11  
    Co do fire walla to mam ZoneAlarm Pro i antywirusa Avans4home (ale na czas gry wyłączam oba)

Komunikat który sie pojawia to:
    "Cannot conneect the game. Pleas chcesc the network"

Dziwi mnie to ze aby wejsc do gry trzeba przejsc przez trzy etapy połaczenia. Najpierw login i hasło (i tu łączy sie bez problemów), potem wybór serwera (i dalej łączy sie bezproblemowo) dopiero w ostatnim przy wejsciu do gry i wyborze psotaci sie pojawia ten błąd ;/

Sparwdziłem i do drugiego komputera podłączyłem neostrade i rówiez udostepnłem. Zawsze komputer który jest "klientem" niemoze wejsc do gry;/ (połączenie z internetem widoczne jest w "wyświetl połączenia sieciowe, ale niema go naprzykłąd w ustawieniach przeglądarki (narzedzia=> opcje internetowe=> połączenia) czy to moze byc problemem ??)

P.S. po zaistnieniu problemu sformatowałem nawet oba komutery ( i tak format byłpotrzebny ) ale problem dalej nieznikł :(
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Spajki91 wrote:
    Co do fire walla to mam ZoneAlarm Pro i antywirusa Avans4home (ale na czas gry wyłączam oba)

Komunikat który sie pojawia to:
    "Cannot conneect the game. Pleas chcesc the network"

Dziwi mnie to ze aby wejsc do gry trzeba przejsc przez trzy etapy połaczenia. Najpierw login i hasło (i tu łączy sie bez problemów), potem wybór serwera (i dalej łączy sie bezproblemowo) dopiero w ostatnim przy wejsciu do gry i wyborze psotaci sie pojawia ten błąd ;/

Być może gra wymaga jednak przekierowania jakiegoś portu (w ICS nie ma takich możliwości).
    Podaj nazwę gry i serwera jakiego używasz.

Quote:

Sparwdziłem i do drugiego komputera podłączyłem neostrade i rówiez udostepnłem. Zawsze komputer który jest "klientem" niemoze wejsc do gry;/ (połączenie z internetem widoczne jest w "wyświetl połączenia sieciowe, ale niema go naprzykłąd w ustawieniach przeglądarki (narzedzia=> opcje internetowe=> połączenia) czy to moze byc problemem ??)

To nie jest problem - tam są wyświetlane tylko połączenia dial-up.
    szakal_kp
    Level 13  
    Podaj ustawienie połaczen, z tego co udalo mi sie dowiedziec w ostatnim czasie byly aktualizowane serwery no i wystepuja problemy z polaczeniem. Mozliwe ze jest teraz potrzebny routing ze wzgledu ze zmieniono sposob połaczenie klient - serwer. Moge tylko zgadywac nieznalazlem nic na ten temat.

Sproboj tego niezaszkodzi a moze pomoze ;)
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=2289702#2289702
    Spajki91
    Level 11  
    Quote:
    Podaj nazwę gry i serwera jakiego używasz.

Gra to flyff Online (strona domowa http://english.flyff.com )
    Co do serwera to do wyboru sa 2 ale na obu wystepuje ten problem :(

Quote:
    Podaj ustawienie połaczen

co dokładnie mam napisać ??

Quote:
    Mozliwe ze jest teraz potrzebny routing ze wzgledu ze zmieniono sposob połaczenie klient - serwer. Moge tylko zgadywac nieznalazlem nic na ten temat.

Sproboj tego niezaszkodzi a moze pomoze
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=2289702#2289702

sprecyzuj o co chodzi bo niedokońca to zrozumiałem :idea:

P.S. Zainstalowałem WinRout Pro i skonfigurowałem go (internet działą na obu komputerach) ale problem wystepuje nadal ;/
    Spajki91
    Level 11  
    Porgram wyrzucony, a internet udostepniany przez windowsa.

Routing w zmieniony (tak jak na stronie którą podałeś wartość 1 zmieniłem na 0)

Wszystko tak jak mówiłes (zdjecie ipconfig nizej) a gra dalej niedziałą :( moze msuze tez cos zrobic na drugim komputerze ??

edit: zastanawia mnie czemu nawet po zmienie w rejestrze odpowiedniego klucz ipconfig pokazuje ze ruoting jest ON ? przed wprowadzeniem zmieny było tosamo ;/
    szakal_kp
    Level 13  
    Dlatego byl wlaczony poniewaz wtedy robil to program myslalem ze moze on cos chrzani.

Na Kliencie jako brama wpisz IP zewnetrzne niewiem czy to cos pomoze czy bedzie wtedy net dzialal. Ale trzeba probowac :)
    Spajki91
    Level 11  
    Po wpisaniu Zew IP jako brame internet wogule niedziałą ;( (o ile robie to w dobry sposób czli mojemiejsce sieciowe => połączenie lokalne => właściwości => protokół TCP/IP (właściwości) => i tam jako brame zew ip )

Jeszcze jakies pomysły ;>

P.S. moze łatwiej bedzie porozumiec sie na gg ? jesli tak prosze odezwij sie 9394265
    szakal_kp
    Level 13  
    Proponuje Ci napisac na forum znajdujace sie na stronie domowej tej gry moze ktos tam bedzie znal specyfikacje serwer, mozna kabinowac do upadlego a problem moze byc tak banalny ze wrecz smieszny.

pozdrowienia
    Spajki91
    Level 11  
    Na forum serwera fisałem a jedyne co raczyli powiedziec to wyłącz dire walla ;/

a co do kombinowania to mi to nieprzeszkadza :) wiec jesli masz (lub mzoe inni userzy ?) jakies ppomysły do bardzo prosze :)