Witam !
Ponieważ lubię mocne uderzenie, zwłaszcza gdy odlądam film na DVD a mój wzmacniacz nie posiada wzmacniacza do suba postanowiłem zbudować cos co popchnie mój głośnik Pioneer TS-W302F - 150W mocy ciągłej, 450W szczytowej. Wybrałem TDA7294 jako scalak prosty w aplikacji i dobrze działający bez nadmiaru dodatkowych elementów. Płytka z zestawy AVT jak widać na zdjęciach. Zasilanie zbudowałem na transformatorze toroidalnym 300W, lekko na zapas byc może zaprojektuje płytke na dwa TDA to będzie jak znalazł
Gniazdo zasilające 220V z filtem na pierścieniach toroidalnych. Stabilizacja na dwóch mostkach 20A plus bateria kondensatorów elektrolitycznych. Potem juz tylko idzie na zasilanie końcówki - napięcie na wejściu +/- 43V. Scalona końcówka przykręcona do radiatora, lekko podziurawionego, słuzył już do wielu układów. Obudowa została pomalowana na kolor czarny, front panel też. Poprzednio była to obudowa do zewnetrznego napędu SCSI. Tylny panel z wejściem RCA i zaciskami głośnikowymi wyciety i wygrawerowany laserem. Przedni panel zawiera podświetlany na czerwono wskaźnik mocy wychodzącej i dwie diody świecące wskazujące napięcie w obu gałęziach zasilacza symetrycznego. Napisy na panelu grawerowane, wskaźnik wklejony na klej na ciepło
I to by było na tyle - teraz zdjęcia:
Płytka wzmacniacza:
Wejście / wyjście od wewnatrz:
Wejście / wyjście od tyłu:
Gniazdo zasilania, włącznik i wentylator:
Cały tył:
Cały frontpanel:
Wskaźnik mocy:
Frontpanel z boku:
zasilany frontpanel:
Trafo:
Radiator:
Cały wzmacniacz z boku:
Cały wzmacniacz z góry:
Blok kondensatorów:
Filtr zasilający i włącznik:
Wzmacniacz z lewej strony:
Wzmacniacz z prawej strony:
Tył z góry:
Głośnik który zasilam:

Ponieważ lubię mocne uderzenie, zwłaszcza gdy odlądam film na DVD a mój wzmacniacz nie posiada wzmacniacza do suba postanowiłem zbudować cos co popchnie mój głośnik Pioneer TS-W302F - 150W mocy ciągłej, 450W szczytowej. Wybrałem TDA7294 jako scalak prosty w aplikacji i dobrze działający bez nadmiaru dodatkowych elementów. Płytka z zestawy AVT jak widać na zdjęciach. Zasilanie zbudowałem na transformatorze toroidalnym 300W, lekko na zapas byc może zaprojektuje płytke na dwa TDA to będzie jak znalazł

Płytka wzmacniacza:

Wejście / wyjście od wewnatrz:

Wejście / wyjście od tyłu:

Gniazdo zasilania, włącznik i wentylator:

Cały tył:

Cały frontpanel:

Wskaźnik mocy:

Frontpanel z boku:

zasilany frontpanel:

Trafo:

Radiator:

Cały wzmacniacz z boku: