Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault megane 1.6 po prostu gaśnie

Norbert29 19 Lut 2006 23:53 2779 5
  • #1 19 Lut 2006 23:53
    Norbert29
    Poziom 2  

    ODPALA BEZ PROBLEMU ma niskie obroty700-750 i zanim sie rozgrzeje troche szarpie a na skrzyżowaniach po wciśnięciu sprzęgła gaśnie i nie wiem co jest tego przyczyną Sonda jest dobra ponieważ była sprawdzana
    SAMOCHÓD POSIADA GAZ ( SILNIK1.6 NA WIELOPUNKCIE Z 1996r)
    Czy to może być czujnik temperatury jak go sprawdzić i gdzie on jest?
    LICZE NA ODPOWIEDZ I Z GÓRY DZIĘKUJE


    NORBERT

    0 5
  • #2 20 Lut 2006 01:04
    rosck
    Poziom 13  

    U mnie w silniku K7M 1,6 pomogło wyczyszczenie krokowca i jednoczesnie wylałem paliwo z baku i zalałem świerzego. Na gazie tez gaśnie??

    0
  • #3 20 Lut 2006 08:12
    IWEX100
    Poziom 16  

    Witam
    Nie napisałeś niestety jaki masz zamontowany gaz w tym samochodzie. Możliwe, że po prosty Ecu łapie jakieś błędy z LPG i zmienia sobie parametry pracy na BP. Musisz sprawdzić czy w ECU nie ma jakiś błędów.

    Pozdrawiam

    0
  • #4 20 Lut 2006 10:17
    Norbert29
    Poziom 2  

    WŁAŚNIE CHODZI O TO ŻE NA GAZIE ŚMIGA DOBRZE NIE GAŚNIE MUSZE PRZECZYŚCIĆ KROKOWCA I ZOBACZE CO DALEJ MOŻE JESZCZE JAKAŚ PRZYCZYNA... POZDRAWIAM

    0
  • #5 21 Lut 2006 08:51
    IWEX100
    Poziom 16  

    No właśnie o to chodzi, że na gazie będzie śmigał elegancko ponieważ poprzez błądy zmienia się krzywa wtrysku i na PB są problemy. Gaz II i III generacji nie bierze żadnych impulsów z krzywej wtrysku więc mu to nie przeszkadza.
    Pozdrawiam

    0
  • #6 23 Lut 2006 13:41
    fotoplus
    Poziom 14  

    Spróbuj wykrecic silniczek krokowy i zobaczyc czy po włączeniu stacyjki płynnie sie wysunie ( obstawiam ze nie) zapieka sie . Jak umyjesz w benzynce i bedzie "luzno " sie wysuwał to jeszcze chwile pochodzi

    0