logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakiej firmy radio MP3 używane kupić do ceny 400 zł?

DJCHUCKY 20 Lut 2006 20:01 5867 20
REKLAMA
  • #1 2327260
    DJCHUCKY
    Poziom 19  
    Ocena: 33
    Witam

Chcę kupić radio odtwarzacz MP3 do samochodu, używane raczej do ceny 400 zł. Włączam Allegro szukam MP3 na płytę i jest 1294 sztuki, nowe, używane i niefirmowe.

Jakiej markowej firmy radio i jaki model byście polecili? Nie musi to być wysoka półka, tak do 400zł jak pisałem.

Za pomoc z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 2327337
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
  • REKLAMA
  • #3 2327450
    bartekpl
    Poziom 15  
    Ocena: 5
  • #4 2327855
    mipik
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Ja bym kupił Pioneer-a. Może nie konkretnie ten model ale pioneer ma specyficzne brzmienie. Radia Pioneera są bardzo dynamiczne. Bas jest niski i mocny oraz mają bardzo mocne wysokie tony.
    Osobiście korzystam z Pioneera DEH 3500MP i jestem z niego bardzo zadowolony. I na pewno stanowczo odradzam radia typu red star, first, itd.
  • #6 2330298
    DJCHUCKY
    Poziom 19  
    Chciałbym aby dało się jakiegos pilota na kablu do takiego radia dołączyć.

Lub jakby dokupić normalny bezprzewodowy.

I czy są jakieś radia z bardziej dokłądnym equalizerem w tych co podaliście?
  • REKLAMA
  • #7 2330550
    raveland
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    sony ma z joystickami sa albo bezprzewodowe albo przewodowe
    chyba ze chodzi ci o zwykly taki jak np do tv to prawie kazde radyjko mozoe miec trzeba tylko dokupic bo nie ma w zestawie
  • #8 2336052
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    W okolicy 400zł masz nowego Pioneera deh-p2800.Masz gwarancje i pewność ze sie nie zrobisz w konia na sprzecie używanym.Jak trafisz na używke z kończącym sie laserem i co? Wydatek i to niemały .Przemyśl czy nie warto kupic z tego powodu nowego sprzetu.
  • #9 2337209
    waryat
    Poziom 11  
    Ja miałem tego Clarion'a i powiem tyle, ze to radyjko jest rewelacyjne! Muszę powiedziec że miałem do czynienia z Pioneer'em DEH P-6400 R, Alpine CDE-9841 R oraz wyzej wymienionym Clarionem i tak naprawdę to ten Clarion grał najlepiej!Przy czym na rzaden z tych produktów nie mogę narzekać.Pioneer grał w Daewoo Lanosie na 4 standardowych głośnikach i naprawdę dały ten sprzęt dawał radę!Grał czysto i głośno.Jeden minus to to ze nie ma mp3 ale wzmacniacz z tamtego modelu jest montowany w prawdopdobnie do dziś z niewielkimi modyfikacjami). Następne moje radio to wspomniany Alpine który grał w Suzuki Swifcie gdzie miałem 2 głośniki z przodu (10cm) + 6 głośników z tyłu (2x20cm + 2x13cm + 2x6xcm) Głośniki marki Sound Craft więc chyba coś pokroju Fist'a albo Boschmana :D ale na tym radiu grały poprostu pięknie! tutaj ta sama sytuacja co z Pioneer'em-nie ma MP3. W tym samym aucie miałem też Clarion'a i grał nieco lepiej od Alpine:!: A co najważniejsze miał dużo lepszy laser.Miałem obniżone zawieszenie więc każda dziura w drodze okupiona była przerwą w odtwarzaniu u Alpiny a u Clariona płyta nawet raz się nie zacięła:!: Poza tym Clarion ma już MP3 a jest chyba w tej chwili najtańszy z tego wszystkiego.

Pozdrawiam
  • #10 2442439
    camell2110
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    ja goraco polecam pioneera 3600! ! ! A jesli nie 3600 to koniecznie innego dowolnego pionieera. Uwazam ze ta firma w systemach caraudio jest najlepsza :)
  • #11 2442496
    qbus007
    Poziom 11  
    na allegro w tej cenie spokojnie dostaniesz clariona 358. kumpel kupil 3 dni temu za 309zl.
  • REKLAMA
  • #12 2442867
    Brodzitsu
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Osobiście mam tego clariona 358 i jestem zadowolony, nawet bardzo. Laser faktycznie jeszcze mi na żadnej dziurze nie skoczył a nie musze mówić jak teraz drogi wyglądają!!! Nieważne na jaką płytę cd nagram mp3 zawsze chodzi super, nawet na cd - rw (choć jak nagrałem na starą rw (jeszcze 650mb) mp3 to kilka piosenek szarpało ale to ewidentna wina płytki). Podbicie basów magna bass (50 Hz +10 db) naprawdę robi sporą róźnicę w porównaniu do zwykłego dodawania niskich tonów (o ile ma się przyzwoite głośniki, a najlepiej jak i drzwi są wygłuszone). W jednym zdaniu: Bardzo dobry laser, Bardzo dobra jakość dżwięku.
    W Media Markt widziałem go dzisiaj za 449zł (Kraków M1)!!! Miesiąc temu kosztował w MM 529zł.
  • #13 2442953
    Maurinius
    Poziom 13  
    www.koda.pl tam znajdziesz pare radyjek z BOSS Audio sa naprawde dobre mój kolega je ma i nigdy na nie złego słowa nie pwoiedział pilot, osobne wyjscie na wzmacniacz, duża moc.... POLECAM!
  • #14 2445864
    bartekpl
    Poziom 15  
    Maurinius napisał:
    www.koda.pl tam znajdziesz pare radyjek z BOSS Audio sa naprawde dobre ..., duża moc.... POLECAM!

Duża moc w radiu? - Dobry zart! :D
  • #15 2446188
    Maurinius
    Poziom 13  
    chyba logiczne ze jak na radio! bo o nich tu wlaśnie mowa!
  • #16 2453756
    freddd
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    a jakie macie zdanie o firmie Dalco ? np ten model ma oddzielne wyjscie niskotonowe na suba, co IMO jest dużą zaletą.
  • #17 2453779
    bartekpl
    Poziom 15  
    freddd napisał:
    a jakie macie zdanie o firmie Dalco ? np ten model ma oddzielne wyjscie niskotonowe na suba, co , moim zdaniem, jest dużą zaletą.

Na 1sze oko to to jest taka bardziej zabawka... Stadionowa firma, ale moze tylko mi sie wydaje, niemam czasu sie wglebiac w tą firme...

Wyjście SUB_OUT ma bardzo duzo radioodtwarzaczy w tych czasach!...
  • #18 2454346
    huzar105
    Poziom 12  
    Ja mam dalco! JAk Cie nie stać na inne rado to polecam, ale jeśli masz trochę więcej kasy to tylko firmowke. Jak w jest zimno w aucie to czasem żeby odczytał mp3 to 15 minut poczekać trzeba.... :( ALe za tą kase nic innego nie znajdziesz ;)
  • #19 2536265
    neo_dc
    Poziom 32  
    Ocena: 211
    kumpel kupil se mediona jakiegostam, nie jest audiofilem, muzy slucha niezbyt glosno i nie narzeka, nic mu nie skacze ( pare razy jezdzilem z nim ).

ale do 400 zeta poszukaj sobie czegos raczej lepszego :) moze zainwestuj tez w jakies lepsiejsze ;) glosniki - wbrew pozorom duzo dają
  • #20 2610055
    rafcio363
    Poziom 30  
    Ocena: 264
    Sony S-22 masz za 399 :)
  • #21 3277591
    DJCHUCKY
    Poziom 19  
    Już nadszedł czas najwyższy aby kupić w koncu jakieś MP3 do auta, bo jeździć dużej na samym radiu sienie da szczególnie gdy jest na kasetę.

W waszych opiniach przewija się firma Pioneer i tak tez sobie znalazłem takie coś, może i używane ale na gwarancji:
    http://www.allegro.pl/item144485035_pioneer_deh_4700_mp_kompletny.html

Aukcja się zakończyła bo nikt nie dał nawet 300 zł a było kup teraz za 360 zł.

Jak myślićie lepiej kupić nowego DEH-2800 czy używke DEH-4700 MP ?
    nowy widziąłem stoi 650 zł, to prawie połowa auta do którego chce kupić radio ( Corsa 1992).

A może inna firma?
    Jest dużo JVC i Blaupunktów ale chyba jest gorsze niż PIONEER.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru używanego radia samochodowego MP3 do 400 zł dominują rekomendacje marek Clarion, Pioneer, Kenwood, Sony, Blaupunkt oraz Alpine. Najczęściej polecanym modelem jest Clarion DB 358 RMP, ceniony za dobrą jakość dźwięku, trwały laser i stabilne odtwarzanie płyt CD MP3, także CD-RW. Pioneer jest chwalony za charakterystyczne, dynamiczne brzmienie z mocnym basem i wysokimi tonami, szczególnie modele DEH 3500MP, DEH 3600 oraz DEH 5800 MP. Kenwood KDC M4524 MP3 i KDC WF431 również zyskują pozytywne opinie użytkowników. Wskazano, że w tej klasie cenowej można znaleźć także modele z pilotem przewodowym lub bezprzewodowym, np. Sony z joystickiem. Warto rozważyć zakup nowego radia, np. Pioneer DEH-P2800, aby uniknąć problemów z laserem w używkach. Dyskutowano także o firmach Dalco i BOSS Audio, które oferują modele z wyjściem na subwoofer, choć Dalco oceniane jest jako mniej profesjonalne. Autor rozważa zakup używanego Pioneer DEH-4700 MP na gwarancji lub nowego DEH-2800, zwracając uwagę na stosunek ceny do jakości. Podkreślono, że oprócz radia warto zainwestować w dobre głośniki i wygłuszenie drzwi dla lepszej jakości dźwięku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA