Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam programu do nagrywania płyt CD-Audio wolniej niż 8x

Czyki 22 Feb 2006 10:28 6574 9
    Czyki
    Level 15  
    Poleci mi ktoś jakis dobry program?
    W Nero mogę nagrywać tylko 8x i wyżej, a ja chcę wolniej...
    glurak
    Level 25  
    Nero moze nagrywac z kazda szybkoscia, to nagrywarka nie pozwala na wolniejsze nagrywanie.
    Talibanczyk
    Conditionally unlocked
    jak masz dobra nagrywareczke <nie koniecznie stara> to nagra ci w predkosci 4X .. a nawet gdzies widziałem 2X

Dodano po 1 [minuty]:

do audio w zupelniosci wystarczy 8X

ps. aha mozesz jesli sie tak uprzesz zmienic firmweare nagrywarki w niektorych dawalo to pożądany efekt
    leszekraczka
    Level 23  
    A czy to prawda, że najlepsiej nagrywać jak najwolniej? Ja nagrywam różnie i podróżnie...Dlaczego najwolniej???
    arnoldk_20
    Level 35  
    leszekraczka wrote:
    A czy to prawda, że najlepsiej nagrywać jak najwolniej? Ja nagrywam różnie i podróżnie...Dlaczego najwolniej???

Niekoniecznie najwolniej najlepiej w przedziale 16x-32x.
    Mit o nagrywaniu z prędkościami 4x powstał kiedy zaczęły się pojawiać nagrywarki nagrywające z większymi prędkościami oraz płyty cd które nie były przystosowane do większych prędkości po wypaleniu powstawały błędy.
    Teraz nie ma sensu wypalać z prędkościami 4x bo nagrywarki jak i płyty są przystosowane do większych prędkości.
    dynia1314
    Level 14  
    mozna nagrywac szybciej ale niektore stare typy wiez nie czytaja tych plyt nagranych szybciej dlatego najlepiej jest nagrywac 8x
    Talibanczyk
    Conditionally unlocked
    Niekoniecznie....sprawa ma sie następująco. Im szybciej nagrywasz tym laser płyciej wypala plyte.. tylko niektóre nagrywarki <te drozsze> maja w sobie coś takiegi ze jesli nawet nagramy szybciej to nagrywarka zwiekszy moc lasera... i plyta pedzie tak samo gleboko nagrana jak byś nagrał ja wolniej.

Im szybciej nagrasz tym mniej potrzeba zeby plyta przeskakiwala albo zeby wogole nie byla czytana:/ - wiem cos o tym bo byłem DJ-em i mnostwo plyt nagrywałem i te co sie szybcien nagrało to szybciej konczyly swój zywot.

pozdrawiam

P.s nagranie = wypalenie
    kw48
    Level 25  
    Dzień dobry.
    Mam nagrywarkę CD Plextor (PX-W4824A), która ma specjalną opcję do nagrywania płyt audio o nazwie VariRec. Po zaznaczeniu tej opcji nagranie odbywa się z prędkością 4x i ma parametry dostosowane specjalnie do płyt audio. A praktycznie wygląda to tak: miałem wieżę z odtwarzaczem CD, który po kilku latach przestał widzieć płyty nagrywane. Po wyczyszczeniu dalej nie widział płyt nagranych na innych nagrywarkach, a płyty z Plextora czytał normalnie, tak jak tłoczone (używałem płyt Platinum, a więc jednych z najtańszych). Inne Plextory na pewno też mają wbudowany ten system, może nawet ulepszony.
    Czyki
    Level 15  
    Wracając do tematu. Problemem jest nagrywarka. Dziękuję za rozmowę. Temat zamykam.