Oj, bulba, aleś mało gramotny. Jest tam taka opcja, tyle nie nie nazywa się CLOCK ON/OFF a CLK ON/OFF, skrótem jest oznaczona bo cały napis nie miescił się na wyświetlaczu. Ja poszedłem za radą kolego Leszka i zadałem sobie minutę trudu i poszukałem na stronie Blaupunkta instrukcji do DALLAS RMD169. Z resztą, gdybyś otworzył instrukcję w linkach które Ci podałem to na jej pierwszej stronie jest napisane że jest ona do DALLAS RMD169 i TEXAS DJ. Znalazłem instrukcję obdługi tego radia po polsku ! Ale nie podam Ci linku do niej, poszukaj sam, jest tam a o tym zegarze pisze na stronie 36.
Trzy plusy razem to bez sensu podłączenie. Nawet nie rozumiesz do czego one służą. Zaglądnij najpierw tutaj
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic254737.html a tu znajdziesz stronę kolego który również bierze udział w tej dyskusji, uzupełnisz na niej swoją wiedzę na temat podłączenia radia. A w pliku 7640919310001_EA_GB.pdf do którego link Ci podałem powyżej jest opis wszystkich złącz tego radia. Do prawidłowej pracy potrzebne są dwa plusy : plus od akumulatora (permanent) i plus od zapłonu (ignition-po przekręceniu kluczyka w stacyjce), trzeci plus od podświetlania (illumination)przełącza w tym radiu tryb podświetlania dzienny/nocny które oba można regulować dowolnie w menu, DSC oczywiście.
A co do MD to ten nośnik nie przyjął się i coraz trudniej je kupić i nośniki do nich.
SławeK