Fachowiec... wymienił mi w kuchni grzejnik Purmo V22 na grzejnik Calore drabinkowy i zainstalował go na ścianie powyżej blatu (przeniósł instalacje i miejsce montażu). Nie sprawdził czy grzeje bo było lato.
Niedawno postępowałem tak, aby uruchomić grzejnik. Odkęciłem 2 zawory, do których był podłączony Purmo. Czekam aż napełnia się wodą za pośrednictwem przedłużek; czuję ze powoli robią się ciepłe kolejne drabinki grzejnika; odpowietrzacz pracuje....
Grzejnik robi sie caly ciepły i wypływa woda z odpowietrzacza.
Po jakims czasie grzejnik stygnie i juz koniec, zero grzania.
Dodam, że wykręciłem nawet termostat z zaworem termostatycznym i wkręciłem w to miejsce zaślepkę. Nawet sprawdziłem ze przedłużki rur są podłączone prawidłowo, tzn. rurka zasilająca jest zgodnie ze schematem.
Nie grzeje! To jest instalacja w bloku z wymuszonym obiegiem.
Czy ktoś wie o co biega?
Niedawno postępowałem tak, aby uruchomić grzejnik. Odkęciłem 2 zawory, do których był podłączony Purmo. Czekam aż napełnia się wodą za pośrednictwem przedłużek; czuję ze powoli robią się ciepłe kolejne drabinki grzejnika; odpowietrzacz pracuje....
Grzejnik robi sie caly ciepły i wypływa woda z odpowietrzacza.
Po jakims czasie grzejnik stygnie i juz koniec, zero grzania.
Dodam, że wykręciłem nawet termostat z zaworem termostatycznym i wkręciłem w to miejsce zaślepkę. Nawet sprawdziłem ze przedłużki rur są podłączone prawidłowo, tzn. rurka zasilająca jest zgodnie ze schematem.
Nie grzeje! To jest instalacja w bloku z wymuszonym obiegiem.
Czy ktoś wie o co biega?