Mam problem-- kilka dni temu założyłem do komputera dr€gi napęd DVD Teraz mam Cd-rw i dvd podpięte pod secondary na jednej taśmie ---- dvd jest jako master no a cd-rw jest slave.. Na primary mam twardziela 80Gb no i to tyle --- założyłem to dvd -- załanczam kompa wyskakuje komunikat auto detecting pri master lecz szuka pri mastera bardzo długo jakieś 0,5 minuty a wcześniej trwało to zaledwie 5s ... potem jak przechodzi to się zaczyna na ładowaniu Xpeka chodzi ten pasek ładowania jakieś 2minuty i dopiero potem jest wszystko ok....
Co to jest -- zrobiłem formata --- nic to nie dało -- POMOCY Jest ten problem dosyć uciążliwy dla mnie nie uśmiecha mi się taki kawał czasu odpalać peceta......
Jeszcze drógie pytanie-- bo na dniach mam mieć nagrywarkę dvd no i tu pytanie czy mogę zostawić gniazdo secondary razem z tymi dwoma napędami (dvd i cd-rw) a pod gniazdo primary podpiąć razem z twardzielem tą nagrywarkę ... ustawiając ją oczywiście jako slave????
Co to jest -- zrobiłem formata --- nic to nie dało -- POMOCY Jest ten problem dosyć uciążliwy dla mnie nie uśmiecha mi się taki kawał czasu odpalać peceta......
Jeszcze drógie pytanie-- bo na dniach mam mieć nagrywarkę dvd no i tu pytanie czy mogę zostawić gniazdo secondary razem z tymi dwoma napędami (dvd i cd-rw) a pod gniazdo primary podpiąć razem z twardzielem tą nagrywarkę ... ustawiając ją oczywiście jako slave????