Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golf III 1.8 ABS nie jeździ na benzynie.

Piuter 26 Feb 2006 02:09 2489 3
    Piuter
    Level 11  
    Na gazie jeździ. Na benzynie w ogóle.

A było to tak. Pojechałem do gazowników, bo trzeba było zmienić położenie dyfuzora gazu (bo rurka z gazem wchodziła do dyfuzora od strony grodzi silnika i kolanko, co jest pomiędzy dyfuzorem a wężem doprowadzajacym gaz obijało się o grodź). Jak jechałem do gazowników to ok 300 m przed warsztatem jeszcze jechałem na benzynie (w baku ok. 10l). Ogólnie dość często jeżdzę na benzynie (tak z 10%) i żadnych objawów "padania" pompy, czy przerywania nie zauważyłem. Po przekręceniu dyfuzora przez gazowników tak by kolanko wchodziło z przodu (co podejrzewam wymagało demontażu wtrysku) samochód przestał jeździć na benzynie. Gazownicy mówią, że być może pompa padła. Sprawdzili mi tylko przekaźnik, co przełącza benz/gaz. Pompę słychać. Z wężyka przed wtryskiem bucha paliwo jak sie go odkręci. Nie chce mi się wierzyć w taki przypadek, że akurat przez te 300 m coś się popsuło. Wszystkie kabelki wyglądają na podłączone. Są dwa wężyki paliwowe - może je zamieniono?
    jaroslaw l.
    Level 14  
    witaj a moze wtryskiwacza ni podlaczyli- zlacze cztery piny pozdrawiam
    arekgu
    Level 11  
    Ja bym do nich wrócił.

Coś popsuli!!!

Ile jest takich klientów od gazowników!!!

Zawsze zwalają na elektronikę jak nie wiedzą co jest.

Ale pieniądze wzięli???
    Piuter
    Level 11  
    Oczywiście, że wróciłem. I mówią że to nie ich wina, że to przypadek, że akurat coś się zepsuło niezaleznie od nich. Złącze 4 piny podłączone.