Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

16 bitowa biblioteka dll jak otworzyć?

Marko121 26 Feb 2006 22:52 5367 7
    Marko121
    Level 17  
    Witam
    Wie ktoś może czym otworzyć 16 bitową bibliotekę dll?
    Highway
    Level 12  
    Można zastosować tzw. stub, czyli interfejsową DLL-kę przepakowującą wywołania w jedną i w drugą stronę. Nie pamiętam jak to się robiło ale chodziło właśnie o to. Poszukaj na sieci informacji o wywoływaniu dll-ek 32-bitowych z 16 bitowych aplikacji i zastosuj to w drugą stronę.

pozdrowienia
    Highway
    www.idreams.pl
    elektryk
    Level 42  
    A po co ją "otwierać"? Biblioteki z reguły do tego nie służą. Napisz dokładnie co chcesz zrobić, jaka to biblioteka i do czego służy.
    Marko121
    Level 17  
    Witam
    Dzięki za odzew w tym temacie
    Próbuję rozszyfrować pewien program z tego postu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic401760.html?highlight=
    Nie mam informacji co do interfejsu który mógłby współpracować z tym programem
    Więc pomyślałem że może znajdę coś w bibliotekach (jakąś informacje o transmisji )
    , ale to chyba nie jest najlepszy pomysł.

Mam natomiast ciekawsze pytanie co do tego programu :
    W pliku wsadowym (autoexec.bat) owego programu znajduje się wpis:

C:\APC\SET_COM /S:1 /C:3 /I:6 /P:338 /ND
    C:\APC\SET_LPT /I:- /ND

Czy ktoś może mi przybliżyć te polecenia (set_com , set_lpt)??

Wiem że wpisy te ustawiają parametry com-u i lpt ,ale co ? ,jaki program lub plik powinien znajdować się w katalogu APC żeby te polecenia zostały prawidłowo wykonane?
    Bardzo proszę o wyjaśnienie

Pozdrawiam Marek
    Marko121
    Level 17  
    Ok. Dzięki za odpowiedzi .
    Myślałem że te programy do ustawiania parametrów com i lpt ,są jakieś standardowe ,ale jeśli jest to specjalny produkt jakiejś firmy to nie mam szans na uzyskanie ich .

Tak więc chyba nie będę już otwierał (przynajmniej nie w tym temacie) 16-bitowej biblioteki DLL .
    Programy set_com , set_lpt to jakiś firmowy produkt –tak przynajmniej wynika z odpowiedzi na to pytanie w innym moim poście , który już jest w koszu.

Temat więc można zamknąć lub wrzucić do kosza

Pozdrawiam Marek
    wdowa79
    Level 11  
    APC - to UPS firmy APC
    i prawdopodobnie ustawiane są tam parametry połączenia ups'a z kompem.
    Ale pewności nie mam.
    Napisz czy udało Ci się rozpracować DIAG200. Ja również uważam że jest to program na zwykłego PC'ta.
    Udało Ci się jakoś dobrać do PEUGEOTA??
    Marko121
    Level 17  
    Witam
    Wiem że APC to UPS firmy APC ale wydaje mi się w tym przypadku nie chodzi o UPS-a

Co do DIAG2000 jestem przekonany że jest programem na zwykłego PC-ta i nawet po wielu próbach i trudach udało mi się go zainstalować . Moja walka z tym programem skończyła się na komunikacie w stylu „ ERROR COM PART BAD INIT DIAG2000 „ (obrazek tego komunikatu w załączniku)- nie mam informacji co do interfejsu- ,bardzo prawdopodobne jest też że aby ten program mógł działać potrzebna jest specjalna karta (firmy ACTIA ) do PC-ta

http://www.eurovan2.com/forum/rt3/2266-save-defined-diag-versions.html?highlight=DIAG2000 -link z jakiegoś forum w którym są zdjęcia diaga od środka niestety nie znam języka więc za wiele się nie dowiedziałem .

Tak wiec nie dobrałem się do peugeota ale może jeszcze nadzieja w programie „Peugeot Planet System „ –niestety nie posiadam go, aby po testować .

Pozdrawiam