profesore wrote:popieram , wszystko co samsung to trzeba omijać szerokim łukiem, a jak juz sie trafi to trzeba szybko się pozbywać , miałem gośniki komputerowe tej firmy pochodziły 2 tygodnie , napęd to chodził jak chciał, a o lcd niewspomne bo miała różne przebłyski i takie cyrki wyprawiała że aż sie czasem bałem czy niewybuchnie ,
Monitor SAMSUNG 15GLSi Rok produkcji (nie znam dokladnie, ok 1994 - 1995) dziala po dzien dzisiejszy bez awaryjnie, Drugi monitorek SAMSUNG'a bez modelowy(nieznacznie starszy) takze dziala bez awaryjnie po dzien dzisiejszy. Nowego sprzetu samsunga, boje sie kupowac po tym jak zobaczylem co sie z nim dzieje u znajomych (dziwne zachowania w stylu samoistne wysuwanie sie tacki od zmieniarki w wiezy, samoistna zmiana kanalow TV (duchy?), mrugajace podswietlenie i inne "cuda"...
bestler wrote:A dyski twarde ?? jakie macie zdanie na temat Barakudy ?? Ja mam 120 G i ostatnio ( po 2 latach) zaczyna coś dzwonić ... kurcze, nie wiem co mam z tym zrobićW sumie uwazam ze Segate to dobra firma, uzywam tylko takich dyskow bo jak slucham wlascicielo innych to wolalem drozej zaplacic
To ze dyski Seagate po 2 latach wydaja dziwne odglosy, maja wolniejszy dostep do danych i czasami wystepuja BB to normalka.Ja korzystam z dysku IBM-DTLA45cos tam cos tam, jest to dysk 46GB , UA100, 7200 rpm od 2000 bez awaryjnie... jedynym mankamentem -> nie trwale zlacze zasilania, przy wyciaganiu wtyczki wyszedl mi pin (?) ale dalo sie szybko naprawic

ArekS wrote:Ja bym dodał :
Lite-On
Napędy CD. Miałem stycznośc z tym g...
Nagrywarka LTR-40125S padła po półtora roku,(rok gwarancji)
CD-Rom LTN527T miesiąc po gwarancji.(rok i miesiąc wytrzymał)
CD-Rom LTN485S czasami po prostu nie czyta płyt, trzeba powtórnie załadować aby czytał.
A ja swojego liteona LTR40iles tam iles serii S, upalilem po miesiacu od zakupu, i przyslali z serwisu z koncowka W (czyzby S-Shit, W - work?) bo juz 2 lata na niej jade... i jest nie do zajezdzenia ... wypalone ok. 10 000 plytek.