Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Protel 99SE przenoszenie elementów na płytkę. Dodatkowe biblioteki.

kornik23 28 Feb 2006 14:04 1422 3
Altium Designer Computer Controls
    kornik23
    Level 15  
    Wiec tak na poczatek zastrzegam ze jeste poczatkujący w projektowaniu w Protelu znalazlem opis na http://www.edw.com.pl/index.php?module=ContentExpress&file=index&func=display&ceid=63&meid=17&POSTNUKESID=fe874287aa4968169e8a3ac4aa8e5feb#K2wykonywanie
    i postepuje według opisu lecz jezli chce przeniesc elementy na plytke to wyskakuje mi takie cos " Can not execute all netlist macros.Do you want continue anyway?" i jezli daje na YES znikaja mi elementy na shemacie a nic nie pojawia sie na plytce :-( co to moze byc mam protela i service pack 6???
    Nastepnie mam jeszcze kilka pytan wiec tak czy potrzebne mi sa dodatkowe bibliotek do protela dla ukladów tda ???
    I jak zautomatyzowac proces dobierania footprint ??? tzn chodzi mi bym mogl wklejac z listy a nie wpisywac dla poszczegolnych elementow pokoleji ????
  • Altium Designer Computer Controls
    elektryk
    Level 42  
    kornik23 wrote:
    i postepuje według opisu lecz jezli chce przeniesc elementy na plytke to wyskakuje mi takie cos " Can not execute all netlist macros.Do you want continue anyway?" i jezli daje na YES znikaja mi elementy na shemacie a nic nie pojawia sie na plytce
    To że nie pojawiają się na płytce to normalne, w okienku ładowania netlisty masz specyfikacje na czym polegają błędy, ale to że znikają elementy, nie jest czymś normalnym, jak na mój gust robisz coś źle albo masz jakąś inną wersje.
  • Altium Designer Computer Controls
    kornik23
    Level 15  
    Chyba moim błędem jest nie utworzenie netlisty ale co to jest ta netlista??? stworzylem ja i elemeny pojawil sie na plytce :-) a czy mozna zautomatyzowac footprint????
    elektryk
    Level 42  
    Jeśli w bibliotece do elementu przypisana jest 1 obudowa to jest wpisywana automatycznie, jeśli 2-4 to jest dostępna z listy, nie ma możliwości wpisać więcej opcji do wyboru i większość standardowych elementów w bibliotekach nie ma wpisanych typów obudów.