Prosił bym o przedstawienie mi dokładnego opisu jak nawinać trafo jakiego drutu najlepiej użyć itd nigdy jeszcze tego nie robiłem a chciał bym się nauczyć i zrobić wswuj pierwszy transformator jak już się nauczę napewno zrobię dokładną instrukcję jak nawijać trafo tak jak robiłem z innymi rzeczami takich instrukcji niestety nie ma w internecie...
Mam jeszce pytanie co do przetwornic ogólnie.
Trochę się przestraszyłem jak poczytałem o tej przetwornicy (AVT 2732), bo wiele osób pisze, że im to dziać nie chce
czytałem wszytskie tematy związane z tą przetwornicą może lepiej coś innego zrobić? Przetwornica ta to nie musi być jakieś potwór, ma pociagnać maksymalnie 2 TDA7294 ale narazie bedzie tylko jedno TDA czyli jaki projekt wybrać może ten na SG??
No ale najbardziej mi chodzi o obliczenie ilosci zwojów na tym transformatorku żeby na wyścu uzyskać jakieś 38V no i dokładne skazówki jak mam układać zwoje czy to jest może bardziej dowolne czy trzreba trzymać się jakieś określonych zasad nawijania?
Bardzo prosze o pomoc bo wszędzie pisze bardzo pobierzenie o nawijaniu trafa, w takim stylu " każdy wie jak nawiać popsroostu drut w dłoń i jedziesz" taka wypowiedz mnie nie satysfakcjonuje bo ja dalej nie wiem jak mam to zrobić, aha mam zamiar wykorzystać rdzeń ETD34 lub ETD39(ten jest mocniejszy)
Mam jeszce pytanie co do przetwornic ogólnie.
Trochę się przestraszyłem jak poczytałem o tej przetwornicy (AVT 2732), bo wiele osób pisze, że im to dziać nie chce

No ale najbardziej mi chodzi o obliczenie ilosci zwojów na tym transformatorku żeby na wyścu uzyskać jakieś 38V no i dokładne skazówki jak mam układać zwoje czy to jest może bardziej dowolne czy trzreba trzymać się jakieś określonych zasad nawijania?
Bardzo prosze o pomoc bo wszędzie pisze bardzo pobierzenie o nawijaniu trafa, w takim stylu " każdy wie jak nawiać popsroostu drut w dłoń i jedziesz" taka wypowiedz mnie nie satysfakcjonuje bo ja dalej nie wiem jak mam to zrobić, aha mam zamiar wykorzystać rdzeń ETD34 lub ETD39(ten jest mocniejszy)