Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm FrontLine XP - zamykanie centralnego zamka podczas jazdy.

ShAkaL87 02 Mar 2006 20:36 2226 9
    ShAkaL87
    Level 11  
    Witam!!! Mam zainstalowanny alarm Frontline XP w Skodzie Octavi ... wszytstko działa ładnie i poprawnie poza jedna funkcją Zamykania Centralnego Zamka podczas jazdy. Instalator ustawił funkcje zamykania centralnego zamka po przekroczeniu 15km/h . Czy ktoś zna kombinacje klaiwszy jaka trzeba wcisnąć na Pilocie (PILOT TFX). Był bym wdzięczny za podanie jeszcze innych skrótów klawiszowych do innych funkcji tego allarmu zebym za kazdym razem nie musial jedzic do kolesia który to instalowal. Pozdrawiam :)
    xwit
    Level 33  
    Czy zamki zamykają się po 15 km\h czy po zapłonie.Mam do tego instrukcję to zaraz zobaczę.Ale chodzi ci o co by to wyłączyć bo nie wiem.

Dodano po 11 [minuty]:

Mam przed sobą instrukcję i zamki zamykają się po zapłonie.A o szybkości to nic tam nie ma.Instalator coś ci nabajerował.Po drugie to jest nowy alarm i mają do niego dostęp tylko instalatorzy.Więc ciężko będzie uzyskać jakieś informacje.
    ShAkaL87
    Level 11  
    No chodzi mi oto że po zaplonie nic sie nie dzieje tylko jadąc po przekroczeniu 15km/h drzwi się zamykają ,a jak zwalniam to sie znow otwieraja i tak wkoło jadąc po mieście zamki otwieraja mi sie 30 razy dziennie :/
    xwit
    Level 33  
    A ta oktavia ile ma lat.Może to II.Ten alarm nie ma funkcji by zamykał się i otwierał po przekroczeniu jakiejś szybkości.Coś tam jest dziwnego.Pomyśl sobie logicznie.Ta funkcja jest po to by cie nie wysadzili z samochodu np. na światłach więc jak jedziesz to chyba nikt w locie cie z fury nie wyrzuci.BMW czy Mercedes mają tak,że zamykają się po 15 czy 20 km/h ale potem się nie otwierają.Coś tu jest dziwnego.
    jkm73
    Level 21  
    funkcja automatycznego zamykania drzwi powyzej 15 km/h to nie sprawa alarmu lecz funkcja ustawiona w module komfortu samochodu,jesli ci to przeszkadza to musisz podjechac do kogos z vagiem ,to ci to wyłączy.
    xwit
    Level 33  
    No to właśnie pytałem się jaki to model octavki.Ale,że się otwiera to coś lekko dziwnego.Nie sądzisz?
    jkm73
    Level 21  
    no wlasnie,to ze sie otwiera jak sie zwolni to dziwne:-) ,nie znam tego alarmu ,ale gdyby mial taka funkcje to musialby lapac jakos sygnal Gala,najlepszy dostep do niego jest w kostce radia,mozna by sprawdzic czy nie ma jakiegos dziwnego polaczenia przy radiu..
    xwit
    Level 33  
    Alarm nic takiego nie ma.Znam osobiście producenta tego alarmu i nic takiego nie mówił.Nawet mam przed sobą instrukcje od tego alarmu i NIC takiego nie ma.Może majster podpiął plus po zapłonie od alarmu pod jakiś przewód co pojawia się napięcie po przekroczeniu jakiejś prędkości(ale to trochę mało prawdopodobne).A było ta przed założeniem alarmu czy zaczęło się po montażu?
    User removed account
    User removed account  
    jkm73
    Level 21  
    tak,tylko ze ten samochod po zwolnioeniu ponizej 15 km/h otwiera sie,to nie powinno miec miejsca. Powinien sie otworzyc dopiero po wyl zaplonu. Ciezko cos stwierdzic na odleglosc.....