Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Katalog Megger
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Trilux TAP2511 TS nie działa

Zbiszek 03 Mar 2006 22:03 2457 11
  • #1 03 Mar 2006 22:03
    Zbiszek
    Poziom 16  

    Iskrzyło na C806 9n1 i stąd uszkodzenie IC801 TDA8140 oraz procesora SDA20563-A508.Powymieniane kondensatory na poziomym,pionowym,koło procka i w przetwornicy.Napięcia dobre.Po włożeniu wtyczki słychać wejście wysokiego napięcia ekran czarny-po podkręcenu SCREEN widać linie powrotów i odchylanie pionowe i korekcja ok.Napięcia na R G B kineskopu 190v.Zachowuje się tak jakby była tylkofunkcja ON z procka(stąd napięcia 5v i 12v)
    Nie można nic sterować prockiem ani z klawiatury ani z pilota(podstawiany kwarc i jest reset).Brak dzwięku.Na szynie napięcia oscylują około 4,5v a tester szyny wykrywa tylko tuner i układ fonii IC250 TDA6612.Procek nie wysyła i nie ma odpowiedzi od IC305 TDA4680(podstawiany nowy) -jakby go nie było.
    Próbowałem z wyciągniętymi płytkami Fonii i TXT ale bez zmian.Dziwne ,że u mnie jest innyTXT niż na schemacie(na płytce pisze TXT250-3 i jest 5 scalaków).Nie mam już pomysłów.

    0 11
  • Katalog Megger
  • #2 03 Mar 2006 22:21
    euro2L
    Poziom 41  

    Jak naciskasz pilotem to sda/scl zmienia sie /impulsy

    Oto test magistrali

    WR 00101110 - PIP nieobsadzony
    WR 10000100 ± AUDIO PROC TDA6612
    RE 10000100 + AUDIO PROC TDA6612
    WR 10001000 + TV SIGNAL PROC TDA4680
    WR 10001010 - TV SIGNAL PROC nieobsadzony
    WR 10001110 - COLOUR DECODER nieobsadzony
    WR 10100000 + EEPROM P0 SDA2546-5
    RE 10100001 + EEPROM P0 SDA2546-5
    WR 10100100 + EEPROM P2 SDA2546-5
    RE 10100101 + EEPROM P2 SDA2546-5
    WR 10110100 - NICAM nieobsadzony
    RE 10110101 - NICAM nieobsadzony
    RE 10110111 - NICAM nieobsadzony
    WR 11000010 + PLL głowica

    Dodano po 1 [minuty]:

    A co z pamięcia

    0
  • Katalog Megger
  • #3 03 Mar 2006 22:27
    Zbiszek
    Poziom 16  

    nic się nie zmienia.Pamięć podstawiana czysta i też z zawartością i bez zmian. CZARY

    0
  • #4 03 Mar 2006 23:43
    euro2L
    Poziom 41  

    No no wygłąda na procesor /może zle trafiłes na nowy/

    0
  • #5 03 Mar 2006 23:50
    LUCZAK
    Poziom 18  

    Odepnij szyne od głowicy oraz podstaw końcówke odch.V.

    0
  • #6 04 Mar 2006 00:08
    Zbiszek
    Poziom 16  

    Pion podstawiałem,głowicę też.Czy procka mogę podstawić A516(a miałem A508) ? Szoook ,znów 70 zl.

    0
  • #8 04 Mar 2006 15:47
    Zbiszek
    Poziom 16  

    ponawiam pytanie
    Co można wstawić za procka A508 ?

    0
  • #9 04 Mar 2006 23:03
    LUCZAK
    Poziom 18  

    A516 powinien działać.

    0
  • #10 04 Mar 2006 23:10
    Zbiszek
    Poziom 16  

    Ten procek był kupiony w Eltexco.Czy tam zdażają się takie wpadki jak moja ?

    0
  • #11 04 Mar 2006 23:13
    LUCZAK
    Poziom 18  

    Nie wiem ,ja miałem wyluty albo emulator z JUPITEL-a

    0
  • #12 09 Sie 2006 15:36
    Zbiszek
    Poziom 16  

    Chce zakończyć temat.Procesor kupiony w Eltexco był uszkodzony.Pisałem do właściciela sklepu ale nie odpisał-teraz po sprzedaży ma to gdzieś (i klienta) :shii: Fajowy sklep he,he :D

    0