Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kabel telefoniczny. Kabel sieciowy UTP kat. 5E.

uginfo 06 Mar 2006 12:42 1580 6
    uginfo
    Level 1  
    Witam

Mam następujący problem.
    Chce pociągnąć kabel sieciowy UTP kat. 5E na odległość 100m w celu podłaczenia na tym kablu linii telefonicznej.
    Robiłem juz test takiej linii i w słuchawce było głucho.
    Jaka może być przyczyna?

Moderated:

Przeniosłem do początkujących. H(k).

glurak
    Level 25  
    Witam
    Przyczyna jest uszkodzony lub zle podlaczony kabel lub gniazdka.
    Pozdr.
    Johnma
    Level 15  
    Popieram kolege gluraka. Jeżeli nie pomyliłeś par w gniazdku to tylko zostaje kabel.
    PICIA
    Level 33  
    jak nie umiesz rozszyć kabla w pary -podepnij sygnał na np pomarańczowo-niebieska w gniazdku jesli ma złącza RJ to podepnij pod żyly zielona-czerwona....jesli tradycyjne gniazdko góra dół po prawej stronie jak zdejmiesz obudowe gniazdka
    Pedro2003
    Level 17  
    Jeżeli włączyłeś ten kabel do gniazda telefonicznego to na gnieździe telefonicznym włącz na zieloną żyłę i na czerwoną żyłę w kablu na jakąkolwiek parę w skrętce np. biało pomarańczowy-pomarańczowy.
    Powodzenia.
    przezorny
    Level 16  
    uginfo wrote:
    Witam

Mam następujący problem.
    Chce pociągnąć kabel sieciowy UTP kat. 5E na odległość 100m w celu podłaczenia na tym kablu linii telefonicznej.
    Robiłem juz test takiej linii i w słuchawce było głucho.
    Jaka może być przyczyna?

w tym przypadku nie powinno byc problemu, bo to b. proste, ale...... kabelki masz kolorowe wiec sobie zapisz jaki laczysz wjednym miejscu, by takie same podlaczyc w drugim miejscu, i to co chcesz podlaczyc zobacz jak podpiete jest we wtyczce ?

podaj swoj gg
    dartomis
    Level 16  
    Sprawdź przewód!!!!!!