Witam wszystkich mam nastepujacy problem podczas jazdy w liczniku predkosci wskazowka nie ma stalej pozycji rzeczywistej skoki o 10 km/h oscyluje jak z tym sobie poradzic? licznik okragly
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredemosen wrote:Czy zaplikowanie WD40 w linke od strony licznika ma sens czy wymiana jej calej ??jak jest jej cena :/ i jak sobie poradzic z jej montazem aby to mialo rece i nogi niemowiac juz o glowie
demosen wrote:Przy predkosci do 15-19km/h wskazowka skacze od 0 do 25km/h i slychac slabe bardzo slabe stuki w okolicy licznika wiec bede musial ta linke przeznaczyc na straty i sie przejsc do sklepu po nowa ,a mam jeszcze jedno pyt ostatnio zaowazylem dziwna maz pod korkiem olejowym konsystencja budyniu waniljowego czyzby juz uszczelka dokonala zywota?
charliecharlie wrote:robi ci się mieszanka wody z olejem
zrzuć głowicę i wymień uszczelkę
sprawdź uszczelniacze na zaworach
pozdrawiam
demosen wrote:Robie dzienie okolo 50-80km temperatura utrzymuje sie w granicach 90c a przy okolo 70-80c dopiero startuje ,zaowazylem taka zecz niepokojaca : plyn chlodniczy znika mi szybko pojawiaja sie babelki powietrza w zbiorniku :/ szukalem wycieku nalotu ale nic nie znalazlem zadnych oleistych mazi w zbiorniku nie znalazlem .Przy starcie slysze jak cos mi bulgocze -jakby sie gotowalo slychac to tylko w wozie :/ sam juz niewiem co moze byc powodem ucieczki plynu - dym z rury jest jasny zadnych ciemniejszych zabarwien nie zaowazylem w spalinach
demosen wrote:Nie puchną węże tylko sie podnosi stan chlodziwa w zbiorniku wyrownawczym , czyli uszczelka pod glowica jest trafiona :/ ale teraz pytanie dolna czy gorna :/
demosen wrote:Pytanie mam podczas zakladania uszczelki pod glowice mam ja posmarowac smarem grafitowym czy zostawic ja na sucho w sklepie mi powiedziano ze mozna na sucho bez smarowania juz nie wiem zglupialem :/