Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia 3410 - telefon gubił zasięg. Po przegrzaniu przestała działać klawiatura.

08 Mar 2006 19:48 1194 8
  • Poziom 31  
    Telefon systematycznie gubił zasięg (kilka razy na tydzień). Po przegrzaniu przestała działąć klawiatura: przyciski 9 i 4 działają jak *, 5 i 8 jak ^, 6 i 9 jak #. Nie można nawet sprawdzić zasięgu, bo nie da się wpisać pinu. Co może być źle?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    grzales caly tel?

    Sprawdz elementy pod lewa dolna dioda
  • Poziom 31  
    Część powyżej złącza baterii grzałem trochę słabiej.
    O którą diodę chodzi? podświetlenie?
    Przegrzałem płytkę jeszcze raz - teraz 789 są ok, za to zamiast 456 mam też 789.

    Dodano po 26 [minuty]:

    Klawiatura się naprawiła (sama!), ale zasięgu nie ma nadal. Czasem jest jedna albo 2 kreski, ale zaraz znikają. Przyszedł jeden sms.

    Dodano po 22 [minuty]:

    do tego grzeją się scalaki bga w tej największej ramce - trochę dziwne...
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    czyli jakies zwarcie, co sie dokladniej grzeje? ktore uklady? Wsadz ja jeszce raz do wanienki, ewentualnie posprawdzaj czy nie porobiles zwarc przy koncowce i co najwazniejsze uwazac przy grzaniu na procesor
  • Poziom 31  
    Grzeją się wszystkie 6 BGA w dolnej ramce, nawet przy wyłączonym telefonie.
    W tej chwili już nic nie mogę zrobić, bo padła bateria (a godzinę temu były 3 kreski).
  • Poziom 14  
    Witam wszystkich i prosze o pomoc,dzisiaj wymieniłem diody podsiwetlające klawiature ,wyświetlacz zostawiłem zielony bo z nieieską klawiatura taje fajny efekt ale,do tematu po wymianie wszystkie swiecą oprucz jednej w lewym dolnym rogu jak sie patrzy od tyłu płyty ,a jak od przodu tak jak na przedni panel telefonu to bedzie prawa dolna, jest ona niedokońca wlutowana gdyż zerwała misie tam ta ściezka (malutki kawałeczek zaraz koło diody) i postanowiłem jej nieprzylutowywac bo itak rzeszta daje duzo swiatła ,i problem jest taki ze zamiast klawisza nr 3 wyskakuje mi "#"ten krzyzyk,i zamiast przyczisku ktory słuzy do poruszania sie po menu w góre i dół są nastepujace funkcje zamiast w dół jest "3" a w góre to "0".Porosze o jakieś konkretne odpowiedzi bo niewiem co mam robić:D czy moze to byc ta dioda???
  • Poziom 31  
    Mi na takie coś pomogło przegrzanie płyty (czytaj wyżej), ale telegon za długo już nie chodził (nie wiem do tej pory, dlaczego).
  • Poziom 13  
    podlej cobbe albo zrób nowe kulki.........powinno sie udac