Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ploter designjet 750c+ Karetka zahacza o papier

Loro 09 Mar 2006 14:21 1877 4
    Loro
    Level 11  
    Mam problem z poloterem hp designjet 750c+ przy drukowaniu karetka zahacza o papier, szczególnie przy mniejszych formatach rolek (297mm).
    Przyczyną zahaczania jest podnoszenie papieru na wałku w momęcie przesuwania. Co może być tego przyczyną?
    Dodam jeszcze że moim zdaniem mechanizm który dociska papier nie robi tego odpowiednio i dlatego paier nie układa się na wałku idealnie a co za tym idzie karetka zahacza o papier a efekt tego jest wiadomy.
    Jak można wyeliminować usterkę?
    Za pomoc z góry dziękuję.
    tomek1970
    Level 22  
    O ile dobrze pamiętam to papier pod głoiwcą jest prowadzony przez dwie pary rolek te wyjściowe napinają papier , musisz sparwdzić czy napęd na te rolki jest prawidłowo przekazywany jakiś pasek , poślizg sprzęgło coś takiego ale bez rozkręcenia maszyny się nie obejdzie.
    Tylko nie demontuj karetki i paska napędu karetki.

Pozdr....
    Loro
    Level 11  
    Dzięki za odpowiedź!
    Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, papier zanim przejdzie przez pierwsze rolki nie układa się idealnie na wałku, poza tym własnie z tego miejsca (czyli z tylnej-dolnej cześci wałka) wydobywa się zgrzyt tak jak by coś tarło. Dzwięk pojawia się szczególnie w tedy gdy przesuwa się naraz dłuższy odcinek papieru.
    Czy pod wałkiem są jescze jakieś rolki lub jakiś mechanizm dociskowy?
    Loro
    Level 11  
    Niestety nie udało mi się usunąć usterki, a ze znajomym mi serwisantem straciłem kontakt.
    Może ktoś na forum może polecić serwisanta z Krakowa, lub okolic.
    Jeżeli tak to czekam na maila
    maclo(malpa)o2.pl
    kołti
    Level 16  
    Witam. Mam ten sam problem. Karetka zahacza o papier i go rwie. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i wie jak go rozwiązać? Dzięki.