Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skoda fabia centralny zamek

sly37 09 Mar 2006 20:37 12608 7
    sly37
    Level 11  
    witam od kilku dni nurtuje mnie jedno ?? mianowicie swoja skodawke trzymam na parkingu strzezonym obok stoi taka sama skoda fabia a z drugiek strony skoda octawia w czym problem ostanio a zdazylo sie to juz cztery razy idac na parking moja skoda byla otwarta czy mozliwe jest zwarcie ktore po kilku min od zamkniecia sam otwiera moj cetralny zamek a moze to sasiad od skody obok otwiera i moja niechcaco ale ja do mojego centralnego zamka nie mam pilota tylko owtwieram i zamykam kluczykiem czy moze ktos juz mila taki przypadek ?? pomozcie bo zaczynam sie bac zostawiac samochod na obcym terenie pozdr:cry:
  • Helpful post
    mirmos
    Level 14  
    Pozdrawiam
    Jeśli masz oryginalny centralny zamek to sprawdź białe złącze na lewym przednim słupku a drzwiami(pod zgufrowaną gumą).Jeśli bedą tam slady oksydacj (zazielenienie) przeczyść preparatem go czyszczenia złącz elektrycznych może pomoże.
  • Helpful post
    dejacek
    Level 12  
    temat jest bardzo ciekawy- niestety wiele ci nie pomogę - trzeba przeprowadzić dochodzenie. Być może masz zainstalowane sterowanie pilotem tylko poprzedni właściciel zgubił piloty lub przestały działać więc ci ich nie dał. W samoczynne otwieranie raczej nie wierzę (prędzej samoczynne zamykanie) ale możesz postać parę minut przy aucie żeby sprawdzić. Może w tym czasie podjedzie ktoś z pilotem i otworzy twój samochód. Można też poszukać centralki od zamka i sprawdzić co to za opcja (google)
  • Helpful post
    stefano11
    Level 21  
    Jaki masz zamek dostawiany czy orginał jaka jest wersja twojej Fabji?
    Jak masz fabryczny zamek to podłaczasz VAGA i sprawdzasz błędy.
    jak bedziesz miał taki bad że sygnał z zamka niezrozumiały zamek idzie do wymiany zdaża się przy orginale a jak masz dostawiany zamek centralny to musisz po kolei przejrzec przewody czy nie są po przełamywane najczęściej przełamuja się i dochodzi do zwarcia pomiędzy nimi w miejscy przejscia przez przelotki w drzwiach tam gdzie się ruszają podczas zamykania i otwierania dzrzwi.
    sly37
    Level 11  
    moja skoda to fabia kombi clasic rocznik 2002 a zamek centralny jest orginal i niegdy nie mial chyba pilota gdyz autko to kupilemz firmy jezdzil nia przedstwiciel handlowy { kobieta } wiec nie sadze aby inwestowala w nie swoje autko dzieki wam wszystkim za rady sprwdze to wszystko jak bede mial tylko chwilke wolna i jak bedzie cieplej od paru dni jest ok narazie pozdr
    Albercik 321
    Level 25  
    Tak jak pisze kolego powyzej sprawdz jaki to rodzaj i typ zamka(poszukaj w goglach).Byc moze ze jeston przystosowany do pilota.Kobietka ci poprostu zapomniala dac albo zgubila kiedys kluczyki i sie nie przyznala(wiesz jak to czasami bywa).Sprawdz tez centralke zamka,czy w srodku nie ma wilgoci albo wody(ja mialem troszke wody i mi sie tak dzialo).Sprawdz tez jaki rodzaj zamka posiadasz- mono czy dual.Wsiadz do autka(od strony kierowcy),zamknij drzwi i nacisnij ten dzyndzelek we dzwiach.Jak zamkna i ci sie tylko te twoje to masz mono.Jak zamkna ci sie wszystkie to masz dual.Wtedy sprawdz tez silowniczek w dzwiach kierowcy.Moga tam byc zalane lub zawilgocome styki w silowniczku.A to on jest odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie sie wszystkich drzwi.
    wojtekpa
    Level 11  
    Witam.
    Posiadam Fabię z 2002r orginalna instrukcja W moim samochodzie jest czeski alarm razem ze sterownikiem zamka centr. typ BKA 400 002
    Alarm i zamek centr. dokadane sa jako opcja za dopata znajdziesz sterownik po lewej stronie za przecznikiem swiatel , po kablach dojdziesz z ktrego bezpiecznika jest zasilany Twoj zamek wyjmij go na jakis czas i zobaczysz co bedzie. Przychylam sie do opcji zgubionrgo pilota przez poprzedniego wlasciciela bo po co komu centr.zamek bez pilota choc i taka opcja istnieje. Zwizek z zamkiem ma podobmo lampka oswietlenia wnetrza w moim przypadku przepalila bezpiecznik zasilajcy zamek centr. moze tu jest jakis problem nie uzywaj jej.
    Pozdrawiam
    sly37
    Level 11  
    teamat uwazm za zmkniety