Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[win XP] Jak "odudostępnić" drukarki w Win XP ???

10 Mar 2006 13:27 1320 5
phoenixcontact
    Anonymous
    Anonymous  
  • phoenixcontact
    halif
    Level 26  
    Nie wiem w czym może być problem. Masz propawnie zainstalkowaną drukarkę? Tzn. jak wejdziesz to folderu "Drukarki i faksy" to wewnątrz masz drukarke? Jeżeli masz to klikasz na nej i wybierasz udostępnianie. Jeżeli nie masz skonfigurawanego udostępnianie plikow i drukarek to otwórz włąsciwości połączenia sieciowego, następnie dosinstaluj usługę Udostpęnianie plików i drukarek w sieci MS Network.

Ogólnie żaden problem. Najlepiej użyj konfiguratora sieci w domu i zaznacz możliwosć udostępniania plików i drukarek.
  • phoenixcontact
    misk
    Level 16  
    halif wrote:
    Nie wiem w czym może być problem. Masz propawnie zainstalkowaną drukarkę? Tzn. jak wejdziesz to folderu "Drukarki i faksy" to wewnątrz masz drukarke? Jeżeli masz to klikasz na nej i wybierasz udostępnianie. Jeżeli nie masz skonfigurawanego udostępnianie plikow i drukarek to otwórz włąsciwości połączenia sieciowego, następnie dosinstaluj usługę Udostpęnianie plików i drukarek w sieci MS Network.

Ogólnie żaden problem. Najlepiej użyj konfiguratora sieci w domu i zaznacz możliwosć udostępniania plików i drukarek.

Kolega przeczytaj z uwagą post na który odpowiadałeś. Twoja odpowiedź jest zupełnie w drugą stronę...
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    halif
    Level 26  
    Przepraszam, troche nie doczytałem. Oto solucja Twojego problemu.

Uruchom regedit i znajdź gałąź:

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\Namespace"

Tam masz dwa klucze:
    {2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}
    oraz
    {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

Pierwsza odpowiedzialna jest za drukarki, druga za zaplanowane działania. Wyeksportuj je dla bezpieczeństwa i potem je skasuj. Zrestartuj system i potem będzie ok (nie jest to potrzebne, ale bez tego przystawki błędneie pokazują udostępnione zasoby.

Zauważ, że duuuuużo szybciej otwiera się Twoje otoczenie sieciowe :)
    Anonymous
    Anonymous