Ok Wielkie dzięki za poszukanie 
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMAYDAYDEEJAY napisał:
Tak sobie myślę, czy nie da się na przykład do w/w silników zastosować czujnika HALL'a ??
Powiedzmy np: TLE4905L - bardzo małe gabaryty i jest możliwość umieszczenia go pomiędzy magnesami wewnątrz silnika, a sygnał wyjściowy to prostokątne impulsy ukształtowane przez "Schmitta"
krisvann napisał:Witam
Może moje pytanie wyda się prostackie, ale chciałbym się dowiedziec na temat obrotów silników od wycieraczek zastosowanych w robocie. Na filmikach, które możemy pobrac ze strony pierwszej widzimy, że ramię wykonuje niemal pelne obroty w prawo jak i w lewo.
Parę lat temu lubiałem się bawic różnymi silniczkami elektrycznymi i pamiętam że mechanizm silnika od wycieraczek był zrobiony w taki sposób że po podaniu mu tych 12V on obracał się na przemian w prawo i lewo o kąt nie większy niż mniej więcej 180 stopni. Po zmianie biegunów wiadomo, że ten główny silniczek kręcił się w drógą stronę, ale przekładnia była zrobiona tak,że wał obracał się na przemian w prawo jak i lewo.
Moje pytanie brzmi czy silniki od golfa (zastosowane w ramieniu) są inne, chodzi mi czy po podaniu zasilania wał będzie się kręcił cały czas w jedną stronę, po zmianie biegónów w drógą czy były one jakoś przerabiane?