Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Reno kangoo 1,4. Obroty pływają. Wymiana silnika krokowego nic nie dała.

jonyq 11 Mar 2006 19:51 3268 10
    jonyq
    Level 11  
    Nie trzymał wolnych obrotów,po próbie reanimacji silnika krokowego zaczęły pływać obroty, wymieniłem na nowy silniczek i to samo, obroty pływają. Co z tym zrobić?
    cobraa
    Level 27  
    a czemu pchales lapy w silniczek moze by tak wpier zczytac pamiec?
    dejacek
    Level 12  
    znacznie częściej przyczyną nietrzymania obrotów będzie uszkodzenie tps-czujnik położenia przepustnicy. Poza tym silniczek najpierw się czyści przepustnicę również, można też podregulować położenie zerowe przepustnicy, następna przyczyna to zapchane (zapieczone) wtryskiwacze benzyny (zwłaszcza przy gazie)- też da się wyczyścić
    jonyq
    Level 11  
    Kangur gazu nie widział,interfejsu nie posiadam, silniczek czyścił mi taki " fachowiec" przed tym zabiegiem były za małe obroty jak był zimny i gasł to trochę podkręciłem przepustnice ale to było uciązliwe, stąd ten zabieg i kicha.
    cobraa
    Level 27  
    nie podkreca sie przeputnicy tych wkretw nie wolno ruszac. Proponuje zczytac pamiec a to nie istotne czy posiadasz interfejs czy nie
    jonyq
    Level 11  
    w jaki sposób?
    cobraa
    Level 27  
    albo odwiedz kogos kto sie na tym zna zanim cos zepsujesz
    jonyq
    Level 11  
    Takiego co mówił że się zna już odwiedsziłem i teraz mam problem,chyba nie obejdzie się bez servisu a to bedzie bolało bo znajdą kupe rzeczy do zrobienia.
    Z jakiej przyczyny najczęściej pływają obroty?
    cobraa
    Level 27  
    mowil ze sie zna? a ma jakis sprzet? niekoniecznie serwis bo szkoda kasy a i tak oni błądzą jak we mgle bo brak im kadry. proponuje odwiedzic kogos kto ma pojecie o tym i sprzet
    jonyq
    Level 11  
    Odłączyłem na 2 dni akumulator,dzisiaj ato chodzi jak nowe ??????