witam twój telefunken jest bardzo wypasiony uwialbiam stare wzmacniacze przy odrobinie rozsądku i nie przesadzaniu z gałką glosnosci i tonów posłuzy ci bardzo długo shematu do niego raczej chyba nie znajdziesz w kraju chociaz kto wie z naprawą naprawde niema problemu oczywiscie jak odda sie go wdobre ręce niesluchaj kolegi ze lepiej kupic polski sprzęt w zasadzie nierozumie na co ci plan budowy do niego, moc na oko to to ma ze 2x35W powiem ci szczeze ze radmor sie przy tym morze schowac i jaka kolwiek unitra osobiscie posiadalem takie wynalazki jak radmor5412, unitra ws303,unitra tosca,amator II tylko ze mój miał 2x10W niewiem skąd koledze wzielo sie 2x 15Wi powiem ze niemam dobrego zdania o tych sprzętach w moim przypadku bardzo awaryjne ,szum i buczenie w kolumnach doprowadzał mnie do szału na polskich wzmacniaczach niedało sie postawic zadnego decka bo w kolumnach buczało jeszcze gorzej ,trzeszczące potencjometry ,rozstrajajace sie tunery ,i wylewające elektrolity ,zabezpieczenia glosników zaden z których posiadałem niemiał ws 442 jak zbuchał koncówke to przyokazji kolumny , o polskich magnetofonach to nawet szkoda gadac,posiadam na dzien dzisiejszy starego pioniera sa506 2x25W i polskie maszyny mogą sie schowac co prawda niegra tak czysto jak radmor ale duzo glosniej basy jeszcze mocniejsze nie buczy i nie szumi potencjometry ani nie pierną .

czy moze ktos na tym forum posiada moze taki wzmacniacz (koncówke) UHER uma 1000 i zna jej moc i impedencje jak by mógł opisac to fajnie by było