Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

NOKIA 3210 - Problem z wibrą

Mattisek 15 Mar 2006 01:50 2223 6
phoenixcontact
    Mattisek
    Level 11  
    Hej!

Wgrałem sobie do telefonu softa 3210_elektro_55_v10.15_08-05-200 i mam taki oto problem, że nie działa mi wibra. Najlepsze jest to, że jak sprawdzę ją poprzez VIBRA TEST np. w DCT3RPv3.5 to czuć, że chodzi, telefon drga jak powinien. Pomyślałęm więc, że nie jest aktywna. Wlazłem w ustawienia słuchawy i szukam tej wibry i szukam i nie ma. No to szybko znalazłem kilka programów do aktywacji tego ustrojstwa i co? I lipa.

NSEVibraActivator - wogóle nie wykrywa telefonu
    DCT3RPv3.5 - po odblokowaniu opcji pisze 1 ale w menu wcale się nie pojawia możliwość włączenia wibracji
    NKProfile - jak wyżej

Dla pewności wziąłem ten soft otworzyłem w g3edited, pozaznaczałem co trzeba sflaszowałem telefon jeszcze raz i dalej drętwizna.

Skończyły mi się już pomysły dlatego zwracam się z prośbą o pomoc co to może być? Miałktoś coś takiego? Bo to dziwne jakieś jest.
  • phoenixcontact
    dj_night
    Level 11  
    Wydaje mi się że musisz wgraćten sam soft co miałeś na początku :D
  • phoenixcontact
    Mattisek
    Level 11  
    Łeeee?? Czy jestes pewien, że nie da rady zrobić tego bez zmiany softu? On mi się bardzo podoba. A może wiesz jak zmiksować 2 softy w prosty sposób? Bo np. w PPMEdit, mam takie wrażenie, że będzie troszkę to trwało.
    dj_night
    Level 11  
    Podaj gg to pogadamy. Albo wgraj inny soft podobny do tego co masz. Moze ten soft jest uszkodzony albo cos

Dodano po 22 [minuty]:

Mega soft do 3310 by mdawidm v. 2.12

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

SPIS TREŚCI
    1. Info o sofcie.
    2. Podziękowania.
    3. Zastrzeżenia.
    4. Kontakt.
    5. UWAGA!

1. Info o sofcie.
    -zupełnie nowa, moim zdaniem wygodniejsza struktura menu
    -zupełnie inna czcionka. Nigdy nie chciałem mieć zmienionej, ale ta mi się bardzo podoba. Wielkie dzięki dla plq
    -dzwonki zmienione na zupełnie nowe, wypasione. Jest ich 66 co razem z dźwiękami z kompozytora daje nam aż 73 super dzwonki!
    -większość grafik w sofcie zminiona na zupełnie inne
    -logo zostaje nam w telefonie niezależnie od rodzaju sieci
    -brak belki przy przewijaniu menu, dzięki czemu ładnie widać obrazki w menu!
    -dodatkowy język Slang, w którym słowa pozamieniane na śmieszne i odjechane.
    -teraz po wpisaniu kodu *#06# lub *#0000# usłyszymy dzwonek TheMagicKey
    -możliwość przywrócenia kodu zabezpieczającego do 12345 po wpisaniu kodu *#73738072# (*#reset0sc#)
    -możliwość wyłączenia dzwonka i wibry bez odrzucania rozmowy po wciśnięciu klawisza 2
    -możliwość mylenia się ile razy chcemy przy wpisywaniu kodu zapezpieczającego.
    -teraz przy włączaniu telefonu usłyszymy dzwonek Nokia tune (możliwość wyłączenia)
    -Usprawnione okienko wyboru znaków specjalnych otwierane klawiszem * podczas pisania SMSa. Po znakach można poruszać się klawiszami 2/4/6/8 oraz wybierać klawiszem 5.
    -możliwość wejścia do menu bez karty SIM
    -teraz kalkulator posiada dodatkowe opcje takie jak: potęga, pierwiastek, kwadrat, sinus, cosinus, tangens, cotangens, arcus'y oraz logarytm dziesiętny. Nowe, dodane funkcje: Zamieszczam nową wersję a w niej: Odwrotność 1/x, Silnia x!, Wykładnik 10 czyli 10^x, Exponenta czyli e^x, Pi, e, pierwiastek dowolnego stopnia, Logarytm przy dowolnej podstawie, nCr czyli dwumian Newtona, kombinacje bez powtórzeń, nPr czyli wariacje bez powtórzeń, procenty, modulo czyli reszta z dzielenia, funkcja binarna - zamienia liczbę dziesiętną na liczbę w systemie binarnym, funkcja dziesiętna - zamienia liczbę binarną na dziesiętną
    -Flash SMS, czyli możliwość wysłania SMSa klasy 0, czyli takiego, który od razu pokazuje się na wyświetlaczu odbiorcy!!!
    -zmniejszona czcionka przy pisaniu i odczycie SMSa. Teraz na ekranie mieści się więcej tekstu!
    -zmniejszona czcionka w menu
    -specjalny dźwięk SMSa zmieniony na Pajalintu
    -przy czytaniu SMSa tekst schodzi co jeden wiersz
    -po przytrzymaniu klawisza "C" nie skasuje nam się cały SMS lecz po kolei literki będą kasowane
    -możliwość wstawienia entera i pisania migającego SMSa
    -lepszy licznik ilości pozostałych znaków w SMSie
    -funkcja reset dostępna w menu Power oraz w menu!
    -funkcja power off dostępna w menu!
    -Aż 10 rodzajów menu do wyboru!!!
    -30 animacji powitalnych!
    -30 animacji pożegnalnych!
    -40 super wygaszaczy ekranu. Teraz można ustawić sobie negatyw tylko na wygaszacz! Dodatko w niektorych wygaszaczach umieściłem termometr (nie są to jednak dane dokładne gdyż jest to temperatura baterii - ale zawsze coś) (thx: pbs, y37, CooBek, plq)
    -7 kresek baterii i zasięgu. Możliwość ich zmiany - aż 15 do wyboru
    -Viruz Nokia i Siemens
    -licznik wysłanych i odebranych SMSów
    -szablony zastąpione notatkami - teraz mamy aż 16 notatek
    -masowe kasowanie SMSów
    -możliwość włączania i wyłączania dźwięku powitalnego. Poprawiony skrypt!
    -możliwość przypisania dowolnego dźwięku na SMSa
    -możliwośc ustawienia siły wibracji
    -rytmiczne podświetlenie
    -automatyczna blokada klawiatury
    -automatycznie wyłączanie i włączanie o określonej godzinie
    -możliwość ustawienia długości rozjaśniania i przygasania LEDów
    -sterowanie światłem - można włączyć lub wyłączyć
    -sygnał i wibracja o pełnej godzinie (możliwośc wyłączenia). Teraz nie działa w godzinach nocnych. Nowa wersja skryptu!
    -negatyw wyswietlacza
    -możliwość zmiany kontrastu wyświetlacza (nie działa z każdym wyświetlaczem)
    -możliwość ustawienia prędkości wpisywania
    -czas podczas rozmowy
    -sygnał co minutę podczas rozmowy
    -powiadomienie o nieodebranym połaczeniu - poprawione!
    -możliwość ustawienia głośności rozmowy bez aktywnego połączenia
    -Siedem dodatkowych gier!!!: Stones, kółko i krzyżyk oraz zupełny HIT: Breaker, czyli słynny Arkanoid - teraz super nowość, spadające bonusy w grze!!!. Teraz aż 30 leveli. Kolejne gry to Lines (musimy doprowadzić linię do pewnego punktu oraz Race (samochodziki) - niestety na razie w fazie testów i może nam się podczas gry zawiesić telefon. Oraz nowość - Pills, czyli klon dr Mario z pegasusa Musimy pozbyć się wstrętnych wirusów. Teraz kolejny hit - Maze 3D. Jest to gra coś w stylu Labiryntu 3D podobnego do tego ze Siemensów. (Razem aż 11 gier w naszym telefonie!!!).
    -cykliczny budzik. Możemy zaprogramować aby budził nas w określone dni w tygodniu
    -czasowe profile
    -kalendarz - NOWA wersja. Teraz dużo ładniej wygląda, pokazuje nam tydzień roku i jest zintegrowany przypomnieniami. Aby wejść do kalendarza wchodzimy w przypomnienia!!
    -Imieniny - możliwość sprawdzenia kto w jakim dniu obchodzi imienimy. Już nigdy nie zapomnisz o swoich bliskich!
    -Aforyzmy - nowość!!! Skrypt który pokazuje na każdy dzień inny aforyzm. Jest to skrypt po części mojego autorstwa
    -Układ okresowy pierwiastków - już nigdy nie zapomnisz liczby masowej czy atomowej
    -Fazy Księżyca
    -Sunrise - dowiesz się jaka jest długość dnia oraz godzinę wschodu i zachodu słońca!
    -Zegar światowy - nowość, funkcja która pokaże nam godzinę na całym świecie! Teraz nowa wersja!!!
    -pod skrótami nowe funkcje, które pokazują nam w procentach status naładowania baterii oraz zasięg telefonu
    -edytor grafik
    -mobile unlocker
    -edytor pamięci
    -ploter - telefon sam za Ciebie narysuje wykres funkcji!
    -Spymode - telefon "udaje" wyłączony, a gdy ktoś do nas zadzwoni automatycznie odbiera połączenie
    -kontrola wibratora
    -info i podziękowania w sofcie
    -Teraz zupełna NOWOŚĆ!!! Negatyw LCD, ustawienia światła, rytmiczne podświetlenie, animowany wygaszacz ekranu i moc wibracji w ustawieniach profili! W każdym profilu może być inne ustawienie tych funkcji! Czyli możemy mieć np. na profilu ogólnym mieć negatyw a po przejściu na dyskretny automatycznie się wyłączy.

Możliwość zabezpieczenia funkcji i opcji na kod:
    -telefonu
    -blokady klawiatury
    -spis telefonów
    -szukanie kontaktu
    -wpisz wiadomości
    -skrzynka odbiorcza
    -skrzynka nadawcza
    -wiadomości graficzne
    -czat
    -ViruZ SMS
    -usuń wybrane wiadomości
    -przypomnienia
    -notatki
    -gry
    -edytor pamięci
    -Spymode
    -Unlocker
    -Plotter
    -usługi SIM (np. Sim extra, Plus Mega)
    -Menu
    -Power

Skróty w telefonie. Należy przytrzymać * i jeden z podanych klawiszy:
    1 - skrzynka odbiorcza
    2 - status baterii
    3 - status zasięgu
    4 - kalkulator
    5 - imieniny
    6 - unlocker
    7 - budzik
    8 - spymode
    9 - ploter
    0 - negatyw LCD
    * - czas i data
    # - kalendarz

2. Podziękowania.
    Chciałbym rózwież podziękować wszystkim którzy pomogli mi przy modyfikacji. Szczególne thx dla: plq (za Jego pomoc i
    wspieranie mnie duchowo , pbs, y37, CooBek, bubek3, M_arti21, Mendi, Piciu1000 no i dla Yaka za Nokixa. A także dla wszystkich z forum PasjaGSM.pl

3. Zastrzeżenia.
    Soft jest darmowy - do użytku własnego. Jednak NIE POZWALAM bez mojej zgody
    sprzedawać oraz wystawiać na Allegro (czy innych aukcjach) samego softu, jak
    również telefonów z wgranym oprogramowaniem.
    Wszelkie takie próby będą zgłaszane do obsługi allegro.

4. KONTAKT Z AUTOREM

gg: 7773445

email: mdawidm(_at_)tlen.pl

strona www: www.mdawidm.xir.pl

GSM to nasza PASJA...

5. UWAGA!!!
    Aby soft działał w pełni sprawnie należy wgrać virgin eeprom.
    Jeśli nie masz opcji sygnału osobistego na SMSa - uaktywnij funkcje 3315 w programie np. knok
    Jeśli po wgraniu softu masz słaby kontrast - zmień go: ustawienia - ustawienia tel. - kontrast wyśw (5-1-12)
    Jeśli po wgraniu softu masz wyłączone podswietlenie - włącz je: ustawienia - ustawienia tel - ustawienia LEDów - podswietlenie - automatycznie (5-1-10-1-3)
    Jeśli po resetach nie widzisz tekstu po włączeniu telefonu wpisz "w ciemno" PIN i dalej będzie już dobrze

Soft można pobrać >>stąd<<
  • Helpful post
    zibiii
    Level 24  
    nie chce sie czepiac ale kolega pytal o soft do 3210 , polecam zajrzec na www.softgsm.pl tam jest duzo bajerowanych softow do 3210
    Mattisek
    Level 11  
    Dziękuję wszystkim za fatygę, ale ten telefon zwariował. Wczoraj idąc spać o godzinie 2:30 ostatni raz sprawdziłem, czy działa wibra. Niestety nie działała. Nastawiłem wiec budzik w telefonie i poszedłem spać. Dziś rano budziczek dzwoni, a ja odruchowo nacisnąłęm DRZEMKĘ. Jako że byłem lekko zasapny to mogłewm mieć majaki i wydawało mi się, że telefon się rusza. I rzeczywiście za 2 razem oprócz alarmu dźwiękowego działała wibra. Pomyśłałem, że skoro działa pod budzikiem to pewnie i przy dzwonieniu. I rzeczywiście tak było. Jednak był też ustawiony inny dzwonek niż ten, który był wczoraj.

Jak się okazało po zmianie dzwonka na mój ulubiony też było wszystko OK.

Sam już nie wiem co dolegało temu telefonowi, ale wykluczam możliwość ingerencji kogoś z rodziny, jako że w te klocki są tępi.

Może jakaś siła wyższa albo ukryta dusza talefonu? Nie wiem ale jakby to krótko ująć ZREPEROWAŁ SIĘ SAM.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady, może fonik telepatycznie zastosowałsię do waszych propozycji.

Pozdrawiam!