Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MSI KT3 Ultra. Nie startuje wiatrak na chipsecie.

15 Mar 2006 21:12 1058 7
  • Poziom 12  
    Witam!Mam mały proble z tą płyta.A mianowicie po uruchomieniu słychać jak startują dyski i napędy.Startuje również wiatrak procka ale nie startuje wiatrak na chipsecie.Dodam że reszta elementów jest sprawna oraz nie widać wybrzuszonych kondensatorów.Od czego zacząć poszukiwania przyczyny.Wielkie dzięki za pomoc i pomysły.
  • Poziom 34  
    od samego wentylatora? próbowałeś podpinać go pod inne gniazdo zasilające ?
  • Poziom 12  
    Okej podpięcie pod inne wejści może pomoże na wiatrak chipsetu ale dalej cisza.Nic na ekranie.Nie ma syganłu testu pamięci.
  • Poziom 12  
    Czy przed włożeniem procesora innego niż pracował do tej pory na płycie należy wykonać reset biosu.
  • Poziom 27  
    Czy mam rozumieć, że założyłeś inny proc? Jeśli tak to napisz jaki? Napisz też czy bios pracował na defaultowych ustawieniach, być może trzeba go zakualizować.
    Pozdrawiam
  • Poziom 12  
    Próbowałem na trzech różnych prockach.2400XP,duron 1200,Athlon1700+.Na żadnym płyta się nie uruchomiła.Wystartował jedynie wyntylator na procku.Doszedłem tylko do tego że wentylatorek na chipsecie jest uszkodzony.Dzięki!
  • Poziom 39  
    nahib napisał:
    Doszedłem tylko do tego że wentylatorek na chipsecie jest uszkodzony.


    I mógł się spalić mostek. Dlatego koledze płyta nie odpala.
  • Poziom 12  
    Mostek uszkodzony.Zamykam temat.