Witam chciałem prosić was o pomoc szukam jakiegoś gotowego schematuwzmacniacza samochdowego, a najlepiej juz jakiegoś artykułu z jakieś gazety (z płytką wykazem elementów itp.) Potrzebuje skonstruować wzmacniacz (może, i chyba na pewno będzie jakaś przetwornica) wzmacniacz na jeden kanał żeby wzmacniał głośnik basowy. Przydała by sie jakaś dosyć duża moc Dodam, że mam już za sobą samochodowy wzmak na tda 1562q (ok.70W) jakoś rewelacji nie ma myślałem, że zagra to głośniej. Teraz chce coś mocniejszego prosze o pomoc, rady a najbardziej plan.
Dodano po 20 [minuty]:
moze cos na wzmacniaczu 2x80W RMS na dwóch TDA7294 i przetwornicy napięcia 12 -> +/-24V o mocy około 150W tylko nie mam schematu nic. Nie mam pojęcia ile mnie ywniesie koszt produkcji dobrze by było sie zamknąć ponizej 200zł. ale to moze by było dobre co wy o tym sądzicie a moze macie inny pomysł
Dodano po 20 [minuty]:
moze cos na wzmacniaczu 2x80W RMS na dwóch TDA7294 i przetwornicy napięcia 12 -> +/-24V o mocy około 150W tylko nie mam schematu nic. Nie mam pojęcia ile mnie ywniesie koszt produkcji dobrze by było sie zamknąć ponizej 200zł. ale to moze by było dobre co wy o tym sądzicie a moze macie inny pomysł