Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP DJ 1120C - migają wszystkie diody

pawelsz 19 May 2003 17:38 3160 3
    pawelsz
    Level 11  
    Tak jak w temacie, włącza się poprawnie w momencie druku strony testowej gdy papier zostaje załadowany i jest dokładnie nad dyszami drukarka zatrzymuje sie i migają wszystkie 3 diody. Nie mam niestety serwisówki do tej drukarki i nie wiem jak to zinterpretować, może ktoś wie? Pojemniki z tuszem są OK.
    kosmita
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jesli to jest szybkie mnaprzemienne miganie wszystkich diodek to sprawdz czy pasmo ktore idzie do koszyka z kalamazami nie jest przytarte i nie zwiera do blachy ktoras sciezka... albo czy nie ma wyraznej kreski (ktora nie schodzi po przetarciu szmataka) jak jest to prawdopodobnie pasmo jest pekniete albo przeciete w tym miejscu... jesli tak jst to chyba jasna sprawa co z tym zrobic... wymienic.. nie mozesz wykluczyc tez uszkodzenia kalamaza
    pawelsz
    Level 11  
    Diody migają wszystkie na raz nie na przemian, pojemniki podstawiałem z działającej drukarki, wcześniej przeczyszczając styki. Te diody zapalają się w momencie kiedy karetka już dojeżdża do krawędzi kartki i chce wypluć atrament i w tym momencie stop i zaczynają migać.
    Gall
    Level 14  
    Na początek przeczyść strip coder i parking dla kałamarzy. U mnie w robocie zachowywała się tak samo,c zyszczenie pomogło.