Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przedluzacz do mikrofonu(Pc) 5M ZROBILEM ale buczy???czemu?

amicco 19 Mar 2006 21:49 2246 3
    amicco
    Level 10  
    Witam mam prosbe,prosze napiszczie jak zrobic przedluzacz 5m do suchawk zintegrowanych z mikrofonem(manta mm35 pasmo przenoszenia 20Hz-20kHz potencjometr z mikrofonem na kabl)Chce sobie zrobic z tych 5m 2xRCA ktore mam.Jak to polutowac ,zeby dzialalo poprawnie POLUTOWALEM W KONCU jak W zalaczniku ,ale rozmowcy mowia ze slychac o wiele slabiej niz bez przedluzacza i buczy troche.
    Powiedzcie jak to zrobic zeby nie buczalo....Czyzmy mikrofon w sluchawkach byl zaslaby na te 5m kabla...PRZECIEZ MUSI BYC JAKIEJS WYJSCIE ZEBY BYLO SLYCHAC TAK SAMO JAK NA SAMYCH SLUCHAWKACH!!!Ktos mi napisal zeby polaczyc kanaly w jacku RAZEM ale buczy jeszcze bardziej)O;
    POMOCY
    Thx za kazda rade
    Qbuś
    Level 38  
    Oczywiście "masy" nie są połączone z przewodami transmisyjnymi.Rysowałem na "szybko" :D
    Qbuś
    Level 38  
    Nieraz się zdaża że wtyczki lub gniazda (szczególnie te tanie 1-2 zł.) są marnej jakości,mają przebicia lub zwarcia wewnątrz konstrukcji,
    z przewodami też różnie bywa.Szczególnie tor mikrofonowy jest czuły na wszelkie niedociągnięcia.Jak masz możliwość to zastosój dobre sprawdzone elementy,miałem kiedyś podobne problemy ale z magnetofonem i mikrofonem,rozwiązaniem było właśnie wymienienie wtyczek i przewodu.
    Zastosowałem kabel antanowy taki "gruby" z dobrym ekranowaniem i grubym drutem w środku,efekt był zadowalający,tylko miałem trochę kłopotów z połączeniem,bo ten kabel jest bardzo sztywny.Po zlutowaniu sprawdź czy we wtyczkach nie porobiły się zwarcia,nieraz te "blaszki" lubią się stykać lub są za blisko siebie,treba je trochę poodginać .

Dodano po 3 [minuty]:

Kanały możesz połączyć razem, mikrofon i tak jest "mono" to nie ma wpływu na zakłucenia.