Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Motorola T722 wymiana tasmy?

skowron18 19 Mar 2006 22:14 1095 5
    skowron18
    Level 10  
    Motorola t722 po otwarciu czasem zlewa kolory czego przyczyna najprawdopodobnie jest uszkodzona tasma. Wyswietlacze (zewnetrzny i srodkowy) sa zabudowane metalowa oslona. W jaki sposob mozna otworzyc ta obudowe? i czy tasma od stron wyswietlacza wymaga lutowania?
    grzesiek33
    Level 31  
    Taśma jest przyklejona do wyświetlacza. Wymiana samej taśmy w tym modelu to niezła akrobacja i na ogół i tak kończy się wymianą całości, więc od razu wymień kompletny LCD.
    skowron18
    Level 10  
    Ze to "niezla akrobacja" to sie domyslam :D ale strasznie zalezalo mi na zaoszczedzeniu pieniedzy... tasma kosztuje na allegro ok 15zl a cale wyswietlacze ok 50zl... Moze wiecie gdzie mozna kupic taniej? Czyli nie ma co sie bawic w tasme i walic od razu calosc? A wymieniajac ten wyswietlacz na inny (zapewne na nieoryginalny) nie bedzie zbyt duze roznicy w kolorach kontrascie itd itp?
    grzesiek33
    Level 31  
    Nie widziałem specjalnej różnicy... może trafiałem oryginały ;)
    50zł to chyba niezła cena.... ja chyba tak tanio nigdy nie kupiłem.
    maxiu125
    Level 13  
    Co do wymiany tasmy to raczej daj sobie spokoj,lepiej odrazu kup caly wyswietlacz.Czy wogule ktos to wymienil jesli tak niech sie podzieli informacja co i jak.
    Pozdro:D
    skinerek
    Level 15  
    Powiem szczerze probowalem 2razy. Zapomnij!!!! Maszyna lutuje te tasmy z LCD. Nawet jak Ci sie uda w co szczerze watpie, to bedziesz mial niezle cyrki na samym wyswietlaczu. W stylu zle odwzorowanych kolorow, kontrastu itp.