Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TV Sony Trinitron kv-2182mr

18 Mar 2006 14:36 2228 14
  • Poziom 17  
    Witam wszystkich mam taki telewizor i obczajilem ze niema obrazu rozebralem go i znalazlem ze na trafo powielaczu niema pelnego napiecia co trzeba zrobic a moze ktos ma schemat!
  • Poziom 19  
    sprawdz jakoś lutow, najlepiej przegrzej na nowo luty w zasilaczu!! sprawdz tranzystor koncowy lini ,wymien elektrolity w zasilaczu!!powodzenia!!
  • Poziom 43  
    A dokładnie to jakie masz napiecia na trafie WN?
  • Spec od Falowników
    JacekRusi napisał:
    Witam wszystkich mam taki telewizor i obczajilem ze niema obrazu rozebralem go i znalazlem ze na trafo powielaczu niema pelnego napiecia co trzeba zrobic a moze ktos ma schemat!


    Na pewno ktoś ma schemat!
  • Poziom 23  
    Witam
    Może dokładniej - co to za model TV, że to Sony to troche za mało.
    Pozdrawiam Soniak
  • Poziom 26  
    podaj typ i powiedz jakie napięcia mierzyłeś na trfopowielaczu.
  • Poziom 17  
    Kv-2182 to jest typ a napiecie w miejscu zasilania powielacza jest 90 dokladnie na bezpieczniku
  • Poziom 17  
    Siema zgubilem wczesniszy temat i zakladam na nowo

    wygloda to tak na trafo powielaczu mam 90v co moze byc przyczynom? na poczatku nie bylo obrazu potem sie pojawil jak go odkurzylem lecz nie pracujie stabilnie?

    Moderowany przez Jaś Kula:

    Tematy odnalazłem , posty scaliłem

  • Poziom 41  
    Tz jak pracuje jest obraz .głos ,pomiary jakieś więcej info
  • Poziom 17  
    Warto byłoby popoprawieć zimne luty w przetwornicy, pionie i na wysokim napięciu.
  • Poziom 2  
    Spawdz drogę napięcia zasilającego trafo wys. Może opornik z zabezpieczeniem pradowym.
  • R.I.P. Zasłużony dla elektroda
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: TV
  • Poziom 17  
    poprawilem te zimne luty lecz to nic nie dalo obraz jest taki jak by mail zaraz zgasnac a dokladniej jest tylko tak jak by co chwile sie resetowal i nie domagal obraz nie jest czysty lecz nie od anteny zwerza sie po woli do srodka glosik jest luzny co jeszcze moje spostrzerzenie jest takie ze ma on gdzies zwarcie bo jak pod kondesator do napiecia 200v podlutowalem nastepny rownolegle to nic nie uroslo i nie zmalolo
  • Poziom 20  
    Miałem podobny przypadek przelutowałem prawie całą płyte w poszukiwaniu zimnych lutów i udało sie .
  • Poziom 17  
    znalazlem jeden zgnity kondesator byl w srodku wylany i przelotowalem i dziala