Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Drukarka Epson c80 - drukuje pustą kartkę

domenagaw 24 Mar 2006 23:17 1934 4
phoenixcontact
    domenagaw
    Level 13  
    Kupiłem na alegro Drukarka pięknie się instaluje. Przy próbie wydyuku wychodzi czysta kartka, rozebrałem - z głowicy sączy się tusz tak więc nie jest zaschnięta, pompka pracuje normalnie. Tusze są oryginalne ale chyba po resecie bo program nie pokazuje stanu tuszu w pojemnikach. Czy padła elektronika. Czy opłaca się kupić zestaw nowych tuszy aby sprawdzić drukarkę?

Moderated By kosmita:

Zmienilem temat
    Wpis dokonany w dniu: 2006-03-25 o godzinie: 22:25

• phoenixcontact
    -=[OLO]=-
    Level 24  
    Aby drukarka pokazywała stan tuszu musisz mieć zainstalowany Epson status monitor (same sterowniki nie wystarczą). Czy jesteś pewny że pojemniki z tuszem są pełne? Mogą być puste i to może być cała przyczyna tego że drukarka nie drukuje. Jeśli jednak są pełne to pewnie przepalił się bezpiecznik na płycie głównej drukarki.
  • phoenixcontact
    domenagaw
    Level 13  
    Wszystko jest zainstalowane w pojemnikach jest tusz pompka pracuje i odsysa tusz z głowicy, - a nie drukuje.
    Już coś słyszałem o bezpieczniku na płycie, o co dokładniej chodzi?
    kosmita
    VIP Meritorious for electroda.pl
    domenagaw przed napisaniem następnego tematu proszę zapoznać się z regulaminem forum, szczególnie zwróć szczególną uwagę na dwie rzeczy:
    punkty dodytczące opisywania problemu w temacie, błędami ortograficznymi oraz zapoznaj się z dokumentem do którego prowadzi link "Jak mądrze zadawać pytania"
    -=[OLO]=-
    Level 24  
    domenagaw wrote:
    Wszystko jest zainstalowane w pojemnikach jest tusz pompka pracuje i odsysa tusz z głowicy, - a nie drukuje.
    Już coś słyszałem o bezpieczniku na płycie, o co dokładniej chodzi?

Jeśli przepalił się bezpiecznik to głowica nie ma zasilania i nie będzie nanosić tuszu na papier pomimo że jest drożna. Drukarka będzie się zachowywać normalnie jak by drukowała a kartki będą wychodzić białe.