witam. znalazlem w piwnicy stary mikrofon bezprzewodowy na stare fale UKF, mozna jego sygnal normalnie odebrac radiem ale ja chcialbym z niego zrobic jakis prosty nadajnik UKF na juz te nowsze fale, zasilany był on barerią paluszkiem (AA). przerysowalem schemat ideowy, nie wiem czy poprawnie. oczywiscie nie wiem tez czy elementy sa dobrze podpisane bo L napewno nie jest, nie jestem w stanie tego zmierzyc. niestety nie jestem w stanie takze zmierzyc rezystorow bo nie mam na chwile aktualną miernika. nie wiem tez co to za tranzystor tam sie znajduje oznaczenie ma:
S9014
C 603
chcialbym z niego uzyskac tak mniej wiecej kilka metrow zasięgu na nowych falach, oczywiscie wszystkie przerobki wchodzą w gre. ogolnie to niestety nie znam sie na nadajnikach i wlasnie dla tego chce zrobic nadajnik ukf z tego co mam.

S9014
C 603
chcialbym z niego uzyskac tak mniej wiecej kilka metrow zasięgu na nowych falach, oczywiscie wszystkie przerobki wchodzą w gre. ogolnie to niestety nie znam sie na nadajnikach i wlasnie dla tego chce zrobic nadajnik ukf z tego co mam.