Zapewne masz Neostrade więc niestety nie da się tego obejść bo w tym czsie zmieniają ci IP.Gdyby cię nie rozłączali to miałbyś zawsze to samo IP,ale niestety nie ma tak dobrze.
Według gazety Komputer Świat Ekspert 3/2006, można temu zapobiec w ten sposób:
1. Należy ściągnąć program AutoConnect: http://www.programs.pl/program,645.html 2.Po zainstalowaniu tego programu, należy wejść w Opcje/Ustawienia, przechodzimy na zakładkę Połączenie i zaznaczamy "Automatyczne łączenie i wznawianie połączenia".
" "Automatyczne łączenie i wznawianie połączenia"." Ale na moje oko to i tak rozłącza tylko że wznawia połączenie tak jak w tej opcji (obrazek)
Więc chyba wychodzi żę gdy mamy neostrade to nic nie zdziałamy
" "Automatyczne łączenie i wznawianie połączenia"." Ale na moje oko to i tak rozłącza tylko że wznawia połączenie tak jak w tej opcji (obrazek)
Więc chyba wychodzi żę gdy mamy neostrade to nic nie zdziałamy
No ale tu nie chodzi o to żeby szybko się połączyć ponownie tylko żeby w cale nie tracić połączenia co 24h żeby np. EMULE z serwera nie wychodził. A i mam jeszcze jedno pytanie czy radio przy gniazdku telefonicznym gdzie jest podłączona neostrada albo dłuuugi kabel od gniazdka do komputera może powodować przerywania w połączeniu z neostradą?