Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Philips 6010 pamięć? Nie można wgrać softu

Bazyl 01 Apr 2006 13:57 1330 10
  • #1
    Bazyl
    Level 15  
    Brakuje programów 1-100 licznik liczy od 101. Nie można wgrać softu, po połączeniu się z tunerem loader nie chce się załadować. Czasem wywali na 3% czasem na 50%
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    tomekrts
    Level 16  
    Zmniejsz prędkość komunikacji. Jak nic nie pomoże to spróbuj na wolniejszym kompie. Do 6010 najlepszy jest Pentium I, prędkość 38400.
  • #3
    Lidzia
    Level 28  
    Nie można wgrać softu, po połączeniu się z tunerem loader nie chce się załadować. Czasem wywali na 3% czasem na 50%


    Poprostu wyłącz tuner naciśnij połącz wtedy załącz tuner po z czytaniu naciśnij wyczyść chip dopiero po wyczyszczeniu zapisz wskaż mu soft prz każdym sofcie jest opis jak go wgrywać tak samo z fixem,panelem

    a tak nawiasem podociskaj wtyki
    pozd.
  • #4
    Bazyl
    Level 15  
    Nie można nacisnąć "wyczyść chip" bo jak wspomniałem nie ładuje się LOADER i to właśnie jego przy ładowaniu wywala w przypadkowych miejscach. Zmniejszenie transferu nie pomaga. Inne tunery na tym kompie, kablu, i ustawieniach ładowały się bez problemu więc raczej jest to usterka tunera a nie błąd w ustawieniach.
  • #5
    tomid
    Level 12  
    Mam ten tuner i nie powinno być problemów - o ile są sprawne porty RS 232 (czy przedtem wgrywano coś do tego tunka?)
    Uruchom program DSX Flash i najpierw naciśnij opcję połącz a dopiero póżniej podłącz tuner do prądu,. Teraz możesz dopiero czyścić chipa!!Powinno pomóc!!:D W razie problemów kontakt na GG 6850271
  • #6
    Hirek2
    Level 25  
    Sprawdź ustawienia czy jest na 6010, ewentualnie zainstaluj jeszcze raz program DSX Flash.
  • #7
    tomid
    Level 12  
    Te objawy wskazują iż ktoś grzebał w menu tunera Instalacja-konfiguracja ręczna, wybrał jakiś inny transponder i tuner odlicza od 100-ego kanału. Spróbój zrobić taką kombinację z pilota tunera.
    1. wciśnij na pilocie klawisz menu-Instalacja-ok-konfiguracja automatyczna-ok-skonfigurowanie dla Cyfry+ok-powrót do menu, wybierz szukanie satelity-ok póżniej szukanie kanału aż przeskanuje do chyba 296 kanałów i w tle ekranu odbiornika pokaże się kanał 1 TVP.
    2. Gdy to nie pomoże - to zastosuj kombinację klawiszy z panelu przedniego tunera celem sciągnięcia oryginalnego softu z satelity Hot Bird:
    -wyłącz tuner od prądu i po 5 sek włącz z powrotem,
    -gdy pokaże się na wyświetlaczu tunera napis "Init" wciśnij klawisz "Stand by", klawisz przewijania kanałów "strzałka w góre, klawisz przewijania kanałów strzałka w dół, Stand by(masz na to 1 sekundę i wa zna kolejność wciskania klawiszy panelu) i jeśli zdążyłeś (to możliwe!!!) powinien wyświetlić się napis "Load" i trzeba nic nie wyłączać aż pojawi się na wyświetlaczu tunera zegar z czasem faktycznym.

    Powodzenia lub kontakt na GG 6850271
  • #8
    Bazyl
    Level 15  
    Wykonałem ponowne ściąganie softu i lipa:( Kanałów 1-100 nie ma. Pozostałe kanały dają się "wcisnąć" ale ekran jest ciemny i niczego nie odbiera. W menu mam zablokowaną funkcję "znajdź kanały" i nie moge puścić wyszukiwania.
  • #10
    tomid
    Level 12  
    Coś robisz nie tak!! Jeśli nadal chcesz rozwiązać ten problem - zadzwoń do mnie na GG 6850271 po godz.12.
    Pozdrawiam!!:D
  • #11
    Bazyl
    Level 15  
    Sprawa się wyjaśniła. Pomimo że, jak wspomniałem, na tym komputerze flashowałem inne 6010 to akurat z tym jednym egzemplarzem nie chciał się połączyć. Na innym komputerze tuner załadował się bez problemu, dla pewności spróbowałem jeszcze raz na moim kompie i sparwdziłem inny tunery. Okazuje się że akutat ten 6010 "gryzie się" z moim kompem.