Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen C3 1,4 benzyna nie działa centralny zamek

WBART 01 Apr 2006 14:12 4415 14
Optex
  • #1
    WBART
    Level 19  
    autko citroen c3 2002 rok silnik 1.4 benzyna , po zgaszeniu auta przestał działać centralny zamek , zegarek w środku , i kręci ale nie chce zapalić , poza tym dziwny objaw - mruga kontrolka ładowania i po rzekręceniu kluczyka palą się pozycyjne ,za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny
  • Optex
  • #2
    grzechu40
    Level 21  
    Na początek sprawdź bezpieczniki i złączki w okolicy skrzynki bezp. i kolumny kierowniczej(wszystkie), mnie to wygląda na stacyjkę ale żeby to stwierdzić to musiał bym sprawdzić, więc traktuj to jako podpowiedź nie konkretne rozwiązanie. Hey!!!
  • #3
    WBART
    Level 19  
    wszystkie bezpieczniki sprawdzone i kostki przy bsi równierz
  • Optex
  • #4
    grzechu40
    Level 21  
    Możesz jeszcze sprawdzic bezpieczniki w komorze silnika ewentualnie złączki.
  • #5
    WBART
    Level 19  
    w komorze silnika też odrazu wszystko przetrzepałem , wszystko wskazuje na piep... bsi
  • #7
    WBART
    Level 19  
    o tym samym pomyślałem
  • #8
    rafi999
    Level 16  
    sprawdź jeszcze czy w pełni naładowany jest akumulator przed holowaniem do ASO
  • #9
    Heroses
    Level 24  
    Powiem tak jak kolega powyżej sprawdź czy dobrze masz naładowany akumulator.
    Najlepiej go odepnij i podładuj trochę.
  • #10
    WBART
    Level 19  
    pierwsze co pomyślałem to aku bo bsi lubi wariowac jak są spadki napięcia więc odrazu go na prostownik ale niestety naładowany
    dzięki za podpowiedzi ale widzę że bez proxi się nie obędzie
  • #11
    krzys28
    Level 10  
    mam ten sam problem tylko ze 1.4 hdi kolega podlanczal mi radio i zrobil zwarcie po wymianie bezpiecznika mam te same obiawy podlanczalismy komputer i niema zadnych bledow a autko nie odpala mruga kontrolka od akumulatora blagam o podpowiec z gory dziekuje:[/quote]
  • #12
    lucik
    Level 17  
    Sprawdź dokładnie wszytskie bezpieczniki i odłącz na kilkanaście minut akumulator. Jak nie pomoże to mogło "odejść" BSI.
  • #13
    rafi999
    Level 16  
    Proponuję wyjąć BSI i sprawdzić czy nie ma na nim śladów wody - objawy świadczą jak by było zalane przez źle zamontowaną wiązkę alarmu .
  • #14
    krzys28
    Level 10  
    dzieki kolego miales racje odeszlo bsi a mozna to naprawic boniemam kodu klucza:?:
  • #15
    coralgol1976
    Level 16  
    mam ten sam problem z 1.4 benzyna. auto wróciło od lakiernika na kołach, wjechałem do garażu, a dzisiaj rano już nie chce odpalić. na wyświetlaczu pojawia się eco--mod - podładowałem aku i jest dobrze. świeci się jeszcze kontrolka pomarańczowa z zarysem silnika. reszta objawów jak powyżej.
    Mam pytanie co to jest bsi??