Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jakie ma napięcie zasilacz do Creative MegaWorks 2.1 THX 250

kamill-1992 03 Apr 2006 22:58 1985 13
    kamill-1992
    Level 11  
    Witam
    Mam pytanie do was jakie ma napięcie zasilacz do Creative MegaWorks 2.1 THX 250 poniewaz chce takie kupic ale chce zobaczyc ile ma napięcie zasilacz do nich:))czekam na odpowiedzi:))
    Tremolo
    Level 43  
    Pewnie 12-18 Voltów. Na więcej bym nie liczył.

Do czego to ma być co chcesz osiągnąć?
    kamill-1992
    Level 11  
    No bo jak ma tylko 12v lub 18v to te głosniki nie mają 300 wat tylko max 60 :) Bo wiadomo że z 12 czy 18 nie osiągniesz 300 wat.
    Jarooo!!!
    Level 17  
    Witam
    Zasilacz to sam transformator reszta elektroniki jest w obudowie glosnika. Transformator jest 12V. Takie wlasnie rozwiazanie stosuje ta firma aby glosniki byly bezpieczne nawet dla malycz dzieci ( a wiadomo co male brzdace potrafia wyprawiac jak tylko znikna z oczu opiekunow)
    Pozdrawiam
    ALTON
    Level 38  
    Napewno nie są one zasilane zasilaczem na 12V. To nie są zestawy za pare złotych. Mega Works i Giga works są jednymi z największych na rynku. Teraz tylko nie jestem pewiem w którym siedziała przetwornica dająca +/- ok 45V.

Jestem pewien zaś że w zestawie gigaworks jest potężny głośnik 2-cewkowy z ogromnym(na oko średnicy 15cm) wysokim wentylowanym magnesie.
    PZ IX
    Level 35  
    A mam tutaj pytanko bo nie chcę zakładać nowego tematu.
    Czy ktoś może wie co za głośnik basowy siedzi w Creative'ach Inspire P5800?
    PS. Nie mam ochoty rozkręcać suba.
    kamill-1992
    Level 11  
    W głosnikach Creative'ach Inspire P5800 jest zwykły głosnik w nisko strojonej obudowie:)
    PZ IX
    Level 35  
    Tak ładnie gra? Coś mi się nie chce wierzyć. To musi być na pewno z tych lepszych.
    A może ktoś wie jakiej firmy są głośniki w Creative'ach?
    kamill-1992
    Level 11  
    Głosniki są bez firmy bo juz rozkręcałem P380:)a ze ładnie gra to dlatego ze jest obudowa niskostrojona:)
    toadi
    Level 36  
    W zestawach creative siedza najczesciej glosniki cambridge audio, nie sa to glosnikiczki pokroju alpierda czy innych sa dobrze zaprojektoweane i pozwalaja sporo osiagnac mimo malych rozmiarów. Cambridge audio to firma ze sredniej polki (czyli tzw top hifi ) nie wiem czy dalej utrzymuje produkcje np wzmacniaczy itp ale byly cenione w latach 80-90.
    PZ IX
    Level 35  
    Racja. Creative'y muszą mieć lepsze głośniki, ponieważ to niemożliwe, że by przy ok.13 litrach Alphard czy STX wyciągał taki bas. Tonsil może tak, ale te tańsze to nie.
    Tremolo
    Level 43  
    Wydaje mi się, że małe wymiary sa kompensowane dorbze skorygowanym preampem - co i tak wymaga niezłej jakości głośników.
    kamill-1992
    Level 11  
    Witam
    Kupiłem głosniki GŁOŚNIKI CREATIVE 5.1 P5800 Co o nich sądzicie??Dobrze grają??bo ja Czekam na Paczke:)Na allegro kupiłem nowe za 189zł+25zł wysyłka:)
    PZ IX
    Level 35  
    To jest żenada. Bass mocny, ale dudni i na dłuższą metę męczy, średnie tony wzbogacone w szumy oraz wysokich prawie wcale nie słychać. :D
    Tyle wiem, bo moja siorka je ma.