logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B4 1.8 1994 - Brak kontrolek, rozrusznik kręci, auto nie odpala

hubi2006 05 Kwi 2006 08:46 3514 6
REKLAMA
  • #1 2494511
    hubi2006
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Passat B4 (PRZEJSCIÓWKA )problem zapalaniem
    94 ROK 1,8 BEZYNA + GAZ

PROBLEM Z ZAPALANIEM
    PO PRZEKRĘCENIU KLUCZYKA PRZTYKAJA WSZYSTKIE PRZEKAŻNIKI,
    ALE NIE ZAPALAJA SIĘ KONTROLKI NA DESCE ROZDZIELCZEJ,
    PRZY NASTEPNYM PRZEKRECENIU TAK JAK PRZY ODPALANIU
    ROZRUSZNIK KRĘCI ALE AUTO NIE ZAPALA ...
    WSZYSTKO W AUCIE POZA TYM DZIAŁA TZN WENTYLATOR NAWIEWU .CENTRALNY ZAMEK ,ŚWIATŁA ITD.
    CZY KTOS MIAŁ PODOBNY PROBLEM ????
  • REKLAMA
  • #2 2494854
    Jacek246
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Miałem ten sam problem, stało sie to montażu alarmu choć nie to było przyczyną, po prostu poruszałem kablami przy stacyjce i to jej wystarczyło, żeby wyzionąć ducha. Wymiana na nową kosztowała mnie 100 u elektryka i teraz jest ok.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic457988.html
  • REKLAMA
  • #3 2494869
    fioleowy
    Poziom 20  
    Ocena: 34
    Witam problem możesz mieć ze stacyjką i od tego bym zaczął.Trzeba podłączyć drugą i zobaczyć jaki efekt,najlepiej dogadać się z kimś kto ma szrot i niech pożyczy na chwilę na sprawdzenie.A jeśli to nie stacyjka to może być wina przekaźnika.Proszę zobaczyć też do przewodów,zwłaszcza tych od akumulatora,nie łączenie przewodów przynosi podobne efekty.Życzę powodzenia!
  • REKLAMA
  • #4 2498588
    KRIS29WAW
    Poziom 2  
    DZIEKI ZA POMOC >>>>>

ALE NA RAZIE NIC NIE POMOGLO

NOWA KOSTKA STACYJKI NIE POMOGŁA

ALARM OK

PODEJRZEWAM ŻE TO WINA IMOBILAJZERA

JEŻELI KTOS POTRAFI POMÓC TO WIELKIE DZIĘKI
  • REKLAMA
  • #5 2498760
    fioleowy
    Poziom 20  
    Ocena: 34
    Mogę sie mylić i przepraszam za to pytanie ,ale czy w94 pasacie jest immo,szwagier ma też 94 przejściówkę , i brak immo.
  • #6 2498803
    KRIS29WAW
    Poziom 2  
    JA TEZ TEGO NIE WIEM NA 100%

TAK PODEJRZEWAJĄ OSOBY-elektrycy) Z KTÓRYMI ROZMAWIAŁEM (telefonicznie) , jednak mysle że nie obejdzie sie raczej bez wizyty u elktryka ale dzięki za pomoc
  • #7 2505216
    hubi2006
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Zamykam Temat

Okazalo sie ze zostala wypalona sciezka od fabrycznego alarmu i nie bylo przejscia....

Podsumowanie tematu

✨ W Passacie B4 z 1994 roku z silnikiem 1.8 benzyna + gaz wystąpił problem z zapalaniem: po przekręceniu kluczyka załączają się przekaźniki, ale nie świecą kontrolki na desce rozdzielczej, a rozrusznik kręci, lecz silnik nie odpala. Działają natomiast inne elementy elektryczne, takie jak wentylator nawiewu, centralny zamek i światła. Podejrzewano uszkodzenie stacyjki, przekaźników, przewodów lub immobilizera. Wymiana kostki stacyjki nie rozwiązała problemu, a obecność immobilizera w tym modelu była niepewna. Ostatecznie przyczyną okazała się przepalona ścieżka od fabrycznego alarmu, która uniemożliwiała prawidłowe przejście sygnału i zapłon.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA