Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

cos dzwoni w corsie po myciu?

szo2 05 Apr 2006 11:08 1152 11
    szo2
    Level 11  
    Witam,
    umyłem corsę 1.4 z 1997 roku (pierwszy raz po zimie) i od tego czasu cos zaczęło wydawac dziwne dzwięki w tylnej części zawieszenia (dźwiek jest taki - zwłaszcza przy ruszaniu i wolnej jeździe jakby ktoś wwziął metalowa kulke właozył do metalowej miski i ruszał ta miską)
    co to może byc (czy może coś z tłumikiem?)
    bedę wdzięczny za sygestie
    szo2
    Level 11  
    tzn. co to może byc?
    fioleowy
    Level 20  
    Może to hamulce trą o tarcze. Najlepiej jest zawsze na początek coś wykluczyć.Podnieś na podnośniku i pokręć kołami.Zobacz czy jak macha sie tłumikiem to nic tam nie lata w środku.Po takich zadiegach będziesz mógł wykluczyć te rzeczy.
    szo2
    Level 11  
    dodam, że przed myciem wymieniłem koła na te z letnimi oponami, a w czasie samego mycia wycierałem rdze z tarczy hamulcowych i innych elementów podwozia widocznych po zdjeciu kół, gdzie dojrzałem rdze - potraktowałem ja WD-40..

Dodano po 2 [minuty]:

aha, a jak autko jet na luzie i stoi z wyłączonym silnikiem i jak je troche pobujam do przodu i do tyłu to tez lekko słysze ten dźwiek (tak jakby te "kulki w metalowej misce" lub jakby cos metalowego dyndało - jak tracam noga wydech - to chyba nie z tąd ten dźwiek hmm)

Dodano po 1 [minuty]:

jak trącam noga wydech nie ma żadnych dźwieków z tego rejonu, więc moze te hamulce lub cos innego ..

Dodano po 3 [minuty]:

dodaje te informację, ale tak się zastanawim bo jeżeli dźwiek dochodzi wyraxnie z tyłu auta, to może cos z bębnami hamulcowymi jest nie tak..?
    szo2
    Level 11  
    dzieki - mozliwe że to te bębny bo mam problem jeszcze z zapiekaniem recznego na prawym kole tylnym na na prawym tylnym hamulec nozny cos piszczy..
    Anonymous
    Anonymous  
    hefid
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Zabezpieczenia i Alarmy