Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Simens c65 wyłancza sie po jakimś czasie

---Andrzej--- 16 Apr 2006 11:51 1455 11
    ---Andrzej---
    Level 12  
    Telefon kupiłem w 2005 mówka sztuka, po pewnym czasie zaczął się wyłączać bez przyczyny. Zaniosłem więc go na gwarancje tam mi powiedzieli ze jest uszkodzona płyta główna i ze to nie podchodzi pod gwarancje. Teraz telefon się włącza ale po wpisaniu pinu pisze aparat zablokowany i w ogóle nie mogę go używać. Co mam teraz zrobić proszę o pomoc. :cry: :cry: :cry:
    ftb
    Level 35  
    no to teraz wymiana soft-ware ale wpierw przelutuj BGA zwłaszcza procesor.Nie wiem jak sprawdzili w serwisie płytę bo może oczywiście być uszkodzona ale jeszcze się z tym nie spotkałem.Zawsze było coś uwalone na niej i można było to naprawić.

wesołych .....ftb
    ZAHYR
    Level 32  
    W tych telefonach często urywają sie pady od plyty glownej. Sprawdz czy przy delikatnym wyginaniu telefon sie wyłącza, jeśli tak to wygrzewanie BGA. Jeśli wyskakuje napis aparat zablokowany to na 80% wystarczy ściągnięcie simlocka z kodem aparatu.
    Czolgu
    Level 16  
    Na poczatku idz do "dziadów", każ im przywrócić telefon do poprzedniego stanu i pisemnie uargumentować przyczyne zerwania gwarancji. (TO SĄ TWOJE PRAWA, a ich obowiązki!)
    Prawdopodobnie masz założonego sim-locka.
    Poza tym w Siemensach C65 jest rzeczą wręcz normalną, że zawieszają się, wyłączają itp. z niska wersja oprogramowania. Wgranie SWUPa ze strony siemensa rozwiązuje ten problem w 99% przypadków.
    +Gajowy
    Level 23  
    eh.. czy masz czy nie masz simlock da sie latwo sprawdzic wklepujac *#0606# (bez SIM) nastepnie 'więcej'.
    A co do
    Quote:
    Wgranie SWUPa ze strony siemensa rozwiązuje ten problem w 99% przypadków

hmm siemens nie udostepnia SWUP'ów :P
    ale wiemy o co chodzi ;)
    SWUP'a znajdziesz na www.allsiemens.com/flash
    zaczalbym od wymiany softu, a nasteonie 'fizycznie' go meczyl.

Dodano po 1 [sekundy]:

eh.. czy masz czy nie masz simlock da sie latwo sprawdzic wklepujac *#0606# (bez SIM) nastepnie 'więcej'.
    A co do
    Quote:
    Wgranie SWUPa ze strony siemensa rozwiązuje ten problem w 99% przypadków

hmm siemens nie udostepnia SWUP'ów :P
    ale wiemy o co chodzi ;)
    SWUP'a znajdziesz na www.allsiemens.com/flash
    zaczalbym od wymiany softu, a nasteonie 'fizycznie' go meczyl.
    ---Andrzej---
    Level 12  
    Dzięki za odpowiedz, na razie spróbuje wymienić soft a potem jak nie pomoże to będę pisał dalej
    sazan_pn
    Level 10  
    mam ten sam problem z wylaczaniem sie w serwisie powiedzieli ze moge sobie ten telefon w ... wsadzic bo to z mojej winy jest uszkodzenie. czy przy wgrywaniu swup trzeba robic tp?
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Przy wgrywaniu swupa nie trzeba robić TP ale swupem nie naprawisz tej usterki, trzeba by na początek wgrać mu ff a jak to nie pomoże to wygrzać go HA jeżeli dalej nie pomoże to wymienić flasha.
    pozdr
    sazan_pn
    Level 10  
    wlasnie wygrzac go zabardzo nie moge bo 1. nigdy tego nierobilem,
    2. nie mam w czym chyba ze piekarnik lub mikrofalowka moze byc:)
    D.J.
    Level 14  
    Po mikrofali to będzie sie nadawał tylko do wyrzucenia, nawet z części nie bęzie co wziąść. Więc jesli niemasz zielonego pojęcia oddaj komuś kto jeszcze z niego coś zrobi.
    sazan_pn
    Level 10  
    a powiedzcie ile taka naprawa moze kosztowac
    tino2003
    Admin of GSM Group
    U mnie coś takiego kosztuje 40-50zł.
    pozdr