Telefon kupiłem w 2005 mówka sztuka, po pewnym czasie zaczął się wyłączać bez przyczyny. Zaniosłem więc go na gwarancje tam mi powiedzieli ze jest uszkodzona płyta główna i ze to nie podchodzi pod gwarancje. Teraz telefon się włącza ale po wpisaniu pinu pisze aparat zablokowany i w ogóle nie mogę go używać. Co mam teraz zrobić proszę o pomoc.
no to teraz wymiana soft-ware ale wpierw przelutuj BGA zwłaszcza procesor.Nie wiem jak sprawdzili w serwisie płytę bo może oczywiście być uszkodzona ale jeszcze się z tym nie spotkałem.Zawsze było coś uwalone na niej i można było to naprawić.
W tych telefonach często urywają sie pady od plyty glownej. Sprawdz czy przy delikatnym wyginaniu telefon sie wyłącza, jeśli tak to wygrzewanie BGA. Jeśli wyskakuje napis aparat zablokowany to na 80% wystarczy ściągnięcie simlocka z kodem aparatu.
Na poczatku idz do "dziadów", każ im przywrócić telefon do poprzedniego stanu i pisemnie uargumentować przyczyne zerwania gwarancji. (TO SĄ TWOJE PRAWA, a ich obowiązki!)
Prawdopodobnie masz założonego sim-locka.
Poza tym w Siemensach C65 jest rzeczą wręcz normalną, że zawieszają się, wyłączają itp. z niska wersja oprogramowania. Wgranie SWUPa ze strony siemensa rozwiązuje ten problem w 99% przypadków.
eh.. czy masz czy nie masz simlock da sie latwo sprawdzic wklepujac *#0606# (bez SIM) nastepnie 'więcej'.
A co do
Quote:
Wgranie SWUPa ze strony siemensa rozwiązuje ten problem w 99% przypadków
hmm siemens nie udostepnia SWUP'ów ale wiemy o co chodzi SWUP'a znajdziesz na www.allsiemens.com/flash
zaczalbym od wymiany softu, a nasteonie 'fizycznie' go meczyl.
Dodano po 1 [sekundy]:
eh.. czy masz czy nie masz simlock da sie latwo sprawdzic wklepujac *#0606# (bez SIM) nastepnie 'więcej'.
A co do
Quote:
Wgranie SWUPa ze strony siemensa rozwiązuje ten problem w 99% przypadków
hmm siemens nie udostepnia SWUP'ów ale wiemy o co chodzi SWUP'a znajdziesz na www.allsiemens.com/flash
zaczalbym od wymiany softu, a nasteonie 'fizycznie' go meczyl.
mam ten sam problem z wylaczaniem sie w serwisie powiedzieli ze moge sobie ten telefon w ... wsadzic bo to z mojej winy jest uszkodzenie. czy przy wgrywaniu swup trzeba robic tp?
Przy wgrywaniu swupa nie trzeba robić TP ale swupem nie naprawisz tej usterki, trzeba by na początek wgrać mu ff a jak to nie pomoże to wygrzać go HA jeżeli dalej nie pomoże to wymienić flasha.
pozdr
Po mikrofali to będzie sie nadawał tylko do wyrzucenia, nawet z części nie bęzie co wziąść. Więc jesli niemasz zielonego pojęcia oddaj komuś kto jeszcze z niego coś zrobi.