Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fabryczne radio blaupunkt + zmieniarka - help

xiffix 21 Apr 2006 14:36 2353 4
    xiffix
    Level 2  
    Witam, nowy jestem a juz problem mam ;] tz. przechodze do rzeczy.

Mam fiata albea 2002 rok z fabrycznie zamontowanym radiem blaupunkta, radyjko oczywiscie z kodem,ktory dostalem razem z samochodem. Postanowilem zakupic zmieniarke IDC A09 niby dedykowana do tego radia, wszystko pieknie, podłączam, zasilanie jest, podświetla sie na czerwono ( podobno na zielono jak jest CD, a czerowno jak nie ma ) i problem jest w tym:
    ze po wybraniu opcji CD z poziomu radia pojawia sie napis CDC WAIT, wyglada to tak, że nie może sie do konca zintegrowac z radiem.
    Dzwoniłem do osoby od ktorej kupiłem przedmiot, ta natomiast mówi ze mam wylaczyc radio z zasilania na max. 1 dobe, wpisac ponownie kod i zmieniarka sie przystojuje. Ja oczywiscie to zrobiłem i nic. ;( ciagle to samo.

Czy każda zmieniarka ma swoj kod jakis ? i jeśli współpracowała poprzednio z radiem kodowanym to moze pamieta teraz tamten kod a nie mój ? No i czy mozna jakos to rozkodować ?

Prosze o pomoc.
    TYTUS...
    Level 32  
    Dostosuj sie do tego co pisze czyli WAIT. Sprzęt zostaw włączony cały a potem wpisz kodzik. Cóz sprzedawca nie opisał pewnie do końca prawdy o tej zmieniarce wiec z komentarzem sie wstrzymaj.
    xiffix
    Level 2  
    no zrobie tak jutro,, jesli juz poczekam i bede mogl wpisac kod, to skad go wziac ? bo nic takiego nie dostalem do zmieniarki,,czy moze moj kod radia wystarczy wpisac ??
    xiffix
    Level 2  
    po czekaniu ok 30 minut w pozycji CDC WAIT wyłacza mi sie radio i nic dalej ;) pomoze ktos ?
    aaazibi
    Level 12  
    Ahoj. Ja mam podobny problem, u mnie raidio wogóle nie widzi zmieniarki