Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ren. laguna 1999, 1.9 dti, NIEoryg. radio do pilota i wyśw.

mcbartas 24 Apr 2006 11:23 2781 11
    mcbartas
    Level 10  
    Witam,
    mam renault lagunę 1999 r., 1.9 dti. Jakie nieoryginalne radio mogę podłączyć tak, aby działał oryginalny pilot przy kierownicy i oryginalny wyświetlacz na desce rozdzielczej. Gdzieś przeczytałem, że sony, kenwood i pioneer mają interfejsy, które pozwolą na działanie oryg. pilota ale czy wyświetlacza też, czy zostanie tylko wyświetlacz z radia? I jakie modele tych firm zadziałają w moim renault?
    Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam.
    Bartek
  • Helpful post
    Nawigator
    Level 33  
    Pioneer widziałem niedawno w necie ma fabryczny adapter do pilota i wyswietlacza do renowki ale nie na kazdy model radia, poszukaj na ich stronie ale cena pewno Cie zesłabi.
    Pozdr. N.
    mcbartas
    Level 10  
    Dzięki piękne.
    Poszperam jak znajdę chwilę czasu. Co do ceny to podejrzewam, że się nie mylisz.
    Pozdrawiam.

Dodano po 20 [minuty]:

Właśnie rozesłałem maile do kilku firm typu sony, pioneer itp z pytaniem, czy mają w swojej ofercie radia współgrające z org. wyświetlaczem i sterowaniem w mojej lagunie. Jak odpowiedzą dam znać na forum.
    Nawigator
    Level 33  
    W ofercie mogą mieć ale schody sie zaczynają przy próbie zakupu od ich dealera takiego adaptera. Są to rzeczy jednostkowe nie trzymane na półkach i zazwyczaj z gwarancją ale bez prawa zwrotu jak ci nie spasuje. Tak że zalecam ostrożność. Radio nietrafione sprzedasz a adaptera nie albo z dużą stratą. Daj znać jakie oferty przyślą.
    A nie ma odbiorników pasujących od razu?
    Pozdr. N.
    mcbartas
    Level 10  
    Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
    Na razie dostałem maila od clariona, że mają ale będzie działało tylko sterowanie (org. wyświetlacz nie). Poprosiłem o symbole radyjek i ceny i czekam. Od innych cisza. Zaraz napiszę do alpine.
    Pozdrawiam.
    mcbartas
    Level 10  
    Dostałem maile od pionerea i clariona. Obie firmy podały modele. Pioneer dodatkowo wyjasnił, że interfejs współpracujący ze sterowaniem i wyswitlaczem to 449 zł i czeka się 3 tygodnie, a interfejs działający tylko ze sterowaniem to 199 zł. Clarion nie podał nic o interfejsach.
    Czekam na resztę maili i dam znać.
    Pozdrawiam.
    mcbartas
    Level 10  
    Od sony wiem, że pasować będzie radio cd/mp3 np. CDX 3350 za około 800 zł (musi mieć wyjście na zmieniarkę i joystick) plu moduł (interfejs) za 300 zł.
    To tyle na razie.
    Pozdrawiam.
    mcbartas
    Level 10  
    Dzięki gipter.
    Pozdrawiam.