Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

vw Passat problem z ABS

Bakteria 24 Kwi 2006 16:25 2968 14
  • #1 24 Kwi 2006 16:25
    Bakteria
    Poziom 9  

    Witam wszystkich mam pytanie odnośnie ABS-u w vw passacie.Dlaczego nie moge połączyć się ze sterownikiem od ABS-u?Cały czs wyświetla mi się komunikat "brak komunikacji"Prosze o jakieś rady

  • #2 24 Kwi 2006 16:54
    adamo
    Poziom 21  

    Witam sprawdz zasilania i masy Powodzenia

  • #3 24 Kwi 2006 17:02
    camel09
    Poziom 19  

    a który rok paska???
    może masz kody migowe?

  • #4 24 Kwi 2006 18:07
    Jacek79
    spec od auto-elektro

    passaty z lat 80-tych nie miały diagnozy absu.

  • #5 24 Kwi 2006 20:52
    camel09
    Poziom 19  

    ja miałem 89r. i miał diagnoze ABS (kody migowe).

  • #6 25 Kwi 2006 12:55
    Bakteria
    Poziom 9  

    Passat jest z roku 1993.Silnik 2E.Sprawdziłem zasilanie i jest na sterownku około 12V, i dlatego nie wiem dlaczego nie moge się połączyć ze sterownikiem.

  • #7 25 Kwi 2006 13:55
    piokie
    Poziom 18  

    To zalezy jak wersja ABS 35-pinowy kody migowe, 55-pinowy jest diagnostyka.

  • #8 25 Kwi 2006 14:51
    grzestv
    Poziom 28  

    jeśli system Teves Mk II to migowe,Teves Mk IV to komputerem

  • #9 25 Kwi 2006 16:10
    Bakteria
    Poziom 9  

    Jest to sterownik który ma 35 piny czyli diagnostyka przez kody migowe?Jak wywołać te kod?

  • #10 25 Kwi 2006 17:23
    camel09
    Poziom 19  

    pod osłoną lewarka zmiany biegów są dwie wtyczki. Do tej z jednym kabelkiem podaj masę i włącz zapłon. jak nie miga to jeszcze odłącz tą masę i powinno podać kody.

  • #11 25 Kwi 2006 17:39
    Bakteria
    Poziom 9  

    nic z tego nic nie miga połączyłem tak jak mówiłeś???Jestem w kropce

  • #12 25 Kwi 2006 18:38
    camel09
    Poziom 19  

    czy w momencie włączenia zapłonu była podana masa? i czy działa kontrolka ABS koło włącznika świateł?

  • #13 25 Kwi 2006 18:51
    Bakteria
    Poziom 9  

    Tak przewód był połączony a kontrolka od ABS świeci cały czas po włączeniu zapłonu

  • #14 25 Kwi 2006 21:23
    camel09
    Poziom 19  

    no to posprawdzaj czujniki. bo i tak to trzeba zrobić a jak beda ok i dalej nie bedzie działał ABS to podmień sterownik. mam taki w garażu ale w szczecinie to pewnie masz za daleko. pare osób mówiło mi że te abs-y się nie diagnozują. ale jak na moim szła diagnoza to im nie wierzyłem. może coś w tym bylo racji. może jeszcze kto inny coś ciekawego podpowie.

  • #15 21 Paź 2008 08:43
    1robert
    Poziom 18  

    mam pytanie do kolegów udzilających się w temacie.. czy w passacie b4 któryś ze styków zasilania bądź masy ABS ma zwyczaj się gubić??
    wyskakuje mi błąd: "niskie napięcie zasilania lub zła jakość masy" - tylko jak temperatura spadnie ( z dodatkiem wilgoci) - np przy ochłodzeniu w dzień lub czasem z rana.
    po zagrzaniu się auta temat znika.
    Napięcie ładowania no oko ok bo AWS (automatyczny włacznik świateł) się bez problemu włacza.. - może układ podgrzewania silnika obciąza alternator - ale to raczej nie to.. bo on ma sygnał z obciążenia alternatora.
    Musiałbym sprawdzić napięcie dokładnie ale zazwyczaj bład wyskakuje jak wybieram się do pracy - nie mam czasu na pomiary - jak mam czas wszystko jest ok :( !!

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME