logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić gry bez płyty z Daemon Tools 4.03HE? Problem z emulacją CD/DVD

haker85 01 Maj 2006 21:33 2135 19
REKLAMA
  • #1 2581930
    haker85
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Witam!

Mam oryginalne gry i chciałbym by one chodziły bez wkładania płyty, używam daemon toolsa 4.03HE to np. w przypadku ojca chrzestnego wyskakuje mi błąd: wykryto oprogramowanie emulujące naped cd/dvd. zamknij to oprogramowanie i uruchom grę ponownie." Jak sobie z czymś takim poradzić. Jak wrzuce kraka to zmieni mi się język na angielski

Pomocy!

Dla moderatorów: dlaczego mój temat jest ciągle wyrzucany do kosza? Nie narusza regulaminu, a dla mnie to poważny problem, więc prosze nie wyrzucajcie tego tematu
  • REKLAMA
  • #2 2581978
    DARREK
    Poziom 18  
    Ocena: 28
    skoro wgrywasz cracka to oznacza że masz piracką wersję... więc czego się dziwisz, że post zostaje usunięty ?

Pozdrawiam
    DARREK®
  • #3 2582002
    haker85
    Poziom 16  
    Mam grę oryginalną tylko przez kraka próbuje zrobić by działała bez płyty, ale po tym zmienia mi się język z polskiego na angielski, a to raczej nie jest sukces
  • #4 2582028
    adamo74
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    a w jakim formacie masz tą gre wrzuconą na twardy Musisz ją mieć jako obraz płyty np iso
  • REKLAMA
  • #5 2582044
    haker85
    Poziom 16  
    raz próbowałem z *.iso, a teraz próbuje z *.mdf
  • #6 2582063
    adamo74
    Poziom 12  
    no to zoacz czy idzie z innego wirtualnego clona albo alkochol120
  • REKLAMA
  • #7 2582069
    haker85
    Poziom 16  
    Nie idzie z daemona, z Fantoma, z Virtual CD, teraz próbuje Alcoholem ale też wątpie czy tak sobie od pójdzie
  • #8 2582071
    DARREK
    Poziom 18  
    pierw usuń pozostałe programy, które potrafią emulować napęd cd tj. clonecd, alcohol etc, nastepnie zaladuj daemon tools i sproboj.. a jak nie to sproboj przerzucic gre z cd na dysk za pomocą programu np. clonecd z dodatkiem clonexxl

pozdrawiam
    DARREK®
  • REKLAMA
  • #9 2582074
    nubernabis
    Poziom 14  
    WITAM.
    Masz zainstalowanego clona cd?
    jeżeli tak to go usuń, a następnie zamontuj obraz w deamon tols.
    Gra powinna zadziałać.
  • #10 2582105
    haker85
    Poziom 16  
    Jezeli mam zainstalowanego samego Daemona to nie działa ;-(
  • #11 2582175
    nubernabis
    Poziom 14  
    WITAM
    ściągnij z internetu mini obraz płyty, i odpal go w deamon tools.
  • #12 2582188
    haker85
    Poziom 16  
    A skąd to ściągnąć?
  • Pomocny post
    #13 2582206
    nubernabis
    Poziom 14  
    WITAM
    Napisz mi email do ciebie to dam Ci link
  • #14 2582296
    haker85
    Poziom 16  
    Jak zrobiłem obraz Clonem i wsadziłem do daemona to pojawiło się logo Ea games na czarnym tle i znikneło, ale gra się nie włączyła
  • #16 2583213
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Opalając grę z obrazu płyty, jest ona traktowana jako pirat, więc w ten sposób musisz nadgrać cracka, do gry, czyli szerzyć piractwo. Ot takie błędne koło, jeśli się kupuję orginała... Orginał jest po to płycie, żeby się kręcił z cd-romie :D
  • #17 2589985
    nerevarine
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    @Oleksy- tylko jest taki MAŁY problem, że mając zaisntalowany w systemie D-Tools i odpalając orginalną grę poprzez CD.. otrzymasz informację o tym, że ma zainstalowane wirtualne napędy i nie można uruchomić gry... To się nazywa błędne koło...
    Mimo, że masz orginał to traktują Cię jak pirata..
  • #18 2590205
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 74
    Mam podobny problem. Kupilem oryginal X-Beyond The Frontier: X-Tension ale niestety mój CD-ROM jest juz trochę zjechany i kiepsko czyta tą płyte. Zrobiłem obraz i próbowałem uruchomić z dysku z pominięciem cd-romu ale wstawili tam jakieś dziwne zabezpieczenia i gra tak nie działa. Nie działa też z kopii płyty. A przecież zrobienie kopii na własny użytek powinno być dozwolone. Kolejne błędne koło.
  • #19 2594300
    haker85
    Poziom 16  
    No własnie, skoro kupuje się oryginalny program czy też gre jest możliwość wykonania kopii bezpieczeństwa na własny użytek, a w końcu wirtual to jak kopia bezpieczeństwa
  • #20 2600068
    DARREK
    Poziom 18  
    MiL999 napisał:
    Mam podobny problem. Kupilem oryginal X-Beyond The Frontier: X-Tension ale niestety mój CD-ROM jest juz trochę zjechany i kiepsko czyta tą płyte. Zrobiłem obraz i próbowałem uruchomić z dysku z pominięciem cd-romu ale wstawili tam jakieś dziwne zabezpieczenia i gra tak nie działa. Nie działa też z kopii płyty. A przecież zrobienie kopii na własny użytek powinno być dozwolone. Kolejne błędne koło.

to zrob obraz z zabezpieczeniami... np. clonecd z dodatkiem xxl lub alcoholem

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy uruchamiania oryginalnych gier bez konieczności wkładania płyty, przy użyciu Daemon Tools 4.03HE. Użytkownik napotyka błąd wykrywania oprogramowania emulującego napęd CD/DVD, co uniemożliwia start gry. Próby montowania obrazów w formatach ISO i MDF nie przynoszą efektu. Wskazano, że obecność innych programów emulujących (CloneCD, Alcohol 120%) może powodować konflikt i należy je odinstalować przed użyciem Daemon Tools. Zalecane jest tworzenie obrazów płyt z zabezpieczeniami za pomocą CloneCD z dodatkiem CloneXXL lub Alcoholem, aby zachować integralność zabezpieczeń. Wskazano także na możliwość użycia oprogramowania do ukrywania emulacji, np. Virtual CD Hide, SecuROM 7 Stop, sd4hide.exe. Dyskusja podkreśla problem błędnego koła, gdzie oryginalne gry wykrywają wirtualne napędy jako próby piractwa, co utrudnia korzystanie z kopii zapasowych. Użytkownicy zgłaszają, że mimo posiadania oryginału, zabezpieczenia DRM blokują uruchomienie gry bez fizycznej płyty, co jest szczególnie problematyczne przy uszkodzonych napędach CD-ROM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA