Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi chorus - podłączenie tylnych głośników

pabelo78 02 Maj 2006 20:22 5034 11
  • #1 02 Maj 2006 20:22
    pabelo78
    Poziom 9  

    Witam!!
    Kupiłem niedawno audi a4 bez radia, zakupiłem sobie chorusa i podłączyłem wystające wtyczki do radyjka. Gra wszystko całkiem nieźle z wyjątkiem tylnych głośników. W radiu nie ma na nie wyjścia. W kostce są wyprowadzone, ale w radiu echo. W radiu jest sterowanie na tylne i przednie głośniki.
    Czy we wszystkich radiach chorus jest ten sam problem??
    Czy po prostu mam jakiś felerny model??
    Z góry dzięki za odpowiedzi.

  • Pomocny post
    #2 02 Maj 2006 20:38
    mjars
    Poziom 24  

    wyjście na tylne głośniki jest ,trzecia górna kostka ,tylne głośniki przez wzmacniacz są podłączone opis znajdziesz tu http://www.studio24.prv.pl/

  • #3 02 Maj 2006 21:26
    pabelo78
    Poziom 9  

    Hmm... przez wzmacniacz powiadasz...ale gdzie tan wzmacniacz sie zapodział?? Nie mam w aucie żadnej kostki od wzmacniacza. Chętnie jeszcze wysłucham jakiś rad, bo powiem szczerze nic się w tym nie orientuje, a w mieście u mnie nie bardzo wiedzą serwisy RTV co z tym począć;-)

  • Pomocny post
    #4 02 Maj 2006 21:28
    btomko
    Poziom 34  

    Z Lublina jest djlj24 umów się wszystko ci wytłumaczy

  • #5 02 Maj 2006 21:36
    pabelo78
    Poziom 9  

    Niestety ja jestem z LUBINA woj dolnośląskie a to jest kapke daleko;-)

  • Pomocny post
    #6 03 Maj 2006 01:51
    SlaweK
    Poziom 43  

    W większości audików wzmacniacz był w koszy lewego głośnika tylnego ale żółta kostka powinna być, chociaż kabel do niej. Obejrzyj tylne głośniki,jeśli są oryginalne to lewy będzie miał większy magnes. Chyba że masz jakąś inną wersję auta. Chyba ze wybierałbyś się w moje strony, ja bywam w Lubinie w soboty ;)

    SławeK

  • #7 03 Maj 2006 13:15
    pabelo78
    Poziom 9  

    Obejrzałem wszystko dokładnie. Głośniki nie chcą być większe jeden od drugiego... są kurde takie same, a wyglądają na oryginalne fabryczne audi. Oczywiście, kabelka ani żadnej żółtej kostki też nie znalazłem..:( Czy jestem skazany na słuchanie muzyki tylko na przednich głośnikach??

  • Pomocny post
    #8 03 Maj 2006 13:49
    SlaweK
    Poziom 43  

    W sumie najprostszym rozwiązaniem będzie niewielka modyfikacja instalacji i dołożenie wzmacniacza który napędzi tylne głóśniki. Trudno radzić nie widząc auta i co w nim jest. Może z fabryki auto wyjechało bez tylnych głośników a jakiś niemiec uzupełnił to we własnym zakresie i zamontował inne radio. Jakoś nie przypominam sobie radia do Audi w szerokiej wersji które ma wyjścia na 4 głośniki.

    SławeK

  • Pomocny post
    #9 03 Maj 2006 15:23
    djlj24
    Spec od car audio

    Pewnie prosta wersja autka i kablowana pod Betę. Wtedy ma wszystko klasycznie i trzeba dwukanałowy wzmacniacz dodać.

  • #10 03 Maj 2006 19:33
    pabelo78
    Poziom 9  

    Po wszystkich przeczytanych poradach;) też doszedłem do takiego wniosku, że okablowanie jest wyciągnięte do starszego modelu radia. Zmyliło mnie trochę to, że auto jest z całkiem przyzwoitym wyposażeniem, więc i radia się spodziewałem lepszej jakości. Dam wzmacniacz i w końcu jakoś może to zagra.
    Dzięki.

  • Pomocny post
    #11 04 Maj 2006 11:45
    airbob
    Poziom 20  

    Ja miałem taki sam przypadek w A6 drewno, skóra, webasto i co tam jeszcze można sobie wymyślić a instalacja głośnikowa pod zwykłe radio wszystko oryginał.

  • #12 04 Maj 2006 19:49
    pabelo78
    Poziom 9  

    Spodziewałem się trochę więcej po moim modelu audi...ale cóż...dowalę sobie wzmachol i tez będzie grało;-)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME