Zmontowałem wzmacniacz samochodowy na TDA7294, zasilany z przetwornicy z EdW 9\2004. Ma on docelowo zasilać suba na ASL8 Beymy w 25 litrowej obudowie. Ale nie o obudowie chciałem pisać. Dokonałem niewielkich zmian w elementach układu przetwornicy: kondensatory filtrujące to nie 4*1000uF ale 2*2200UF, diody to nie BY500, ale trochę mocniejsze i wolniejsze(<350ns) BY459 (12A) i co najważniejsze; za uprzednim zaakceptowaniu przez znajomego elektronika, zamiast rdzenia ETD zastosowałem rdzeń z trafa telewizyjnego. Przekładnia 1:2. I wszystko byłoby dobrze aż do momentu gdy wysterowałem wzmacniacz większym sygnałem. Napięcie na kondensatorach (2200uF) drastycznie się obniża z ok 2*24V nawet do 2*20, pobór w tym momęcie wynosi ok 2,5A. Ale to jeszcze nic, gdy wpinam wzmaka w samochodzie gdzie napięcie sięga 14,4V, w spoczynku mam 2*28V a w "pełnym" wysterowaniu znów 2*20V. I co zauważyłem diody na jednej gałęzi trafa lekko przegrzewają się, podczas gdy dróga gałąź jest zimna. Gdyby ktoś chciał schemat przetwornicy to piszcie. I tu prośba do bardziej doświadczonych ode mnie. Pomóżcie. Zgóry dzięki!!
PS Wole homeaudio (nie ma problemu z zasilaniem:))
PS Wole homeaudio (nie ma problemu z zasilaniem:))