Witam!
Temat adapterów PCMCIA na RS232 jest ciągle nie zamknięty.
Tematów jest sporo zawierających problemy związane z portem COM.
Chciałbym zebrać w jednym poście informacje o adapterach PCMCIA na RS232 różnych firm, jakie są problemy, jakie urządzenia działają i pod jakimi systemami operacyjnymi.
Przydatne by było zdjęcie kontrolera oraz jego oznaczenie, krótki opis.
Kupiłem oto taki kontroler:
Testowałem go na Asus A6U-B026, Win XP Pro
Sprzęt testowany:
Połączenie z multimetrem miałem tylko przez ok. 30 min, ponowna instalacja systemu nie pomogła (po formacie), już nie miałem z nim połączenia.
Odesłałem kontroler, przyszedł inny egzemplarz i ten sam objaw po kilkunastu min pracy już więcej nie miałem połączenia.
Z telefonem nie miałem w ogóle połączenia na obu kontrolerach
Kabel Vag: w programie VAG-COM (v. 3.11, inne wersje też testowane) działał tylko test diod, połączenia ze sterownikiem brak.
Sprzedawca karty z allegro, zakrywał nazwę firmy, ciekawe co chciał ukryć.
Nie wiem jaką kartę kupić, te tanie karty chyba są podobnej jakości, tej firmy odradzam.
Ktoś zna dobrą kartę?

Temat adapterów PCMCIA na RS232 jest ciągle nie zamknięty.
Tematów jest sporo zawierających problemy związane z portem COM.
Chciałbym zebrać w jednym poście informacje o adapterach PCMCIA na RS232 różnych firm, jakie są problemy, jakie urządzenia działają i pod jakimi systemami operacyjnymi.
Przydatne by było zdjęcie kontrolera oraz jego oznaczenie, krótki opis.
Kupiłem oto taki kontroler:
Quote:RedChief
Cardbus RS232 I Port Card
Testowałem go na Asus A6U-B026, Win XP Pro
Sprzęt testowany:
Quote:Multimetr Brymen BM817
Kabel do telefonu na ukł. MAX232 (tel. Siemens C35i)
VAG na MAX 232
Połączenie z multimetrem miałem tylko przez ok. 30 min, ponowna instalacja systemu nie pomogła (po formacie), już nie miałem z nim połączenia.
Odesłałem kontroler, przyszedł inny egzemplarz i ten sam objaw po kilkunastu min pracy już więcej nie miałem połączenia.
Z telefonem nie miałem w ogóle połączenia na obu kontrolerach
Kabel Vag: w programie VAG-COM (v. 3.11, inne wersje też testowane) działał tylko test diod, połączenia ze sterownikiem brak.
Sprzedawca karty z allegro, zakrywał nazwę firmy, ciekawe co chciał ukryć.
Nie wiem jaką kartę kupić, te tanie karty chyba są podobnej jakości, tej firmy odradzam.
Ktoś zna dobrą kartę?