Mam taki problem - ściąglem schemat i program Grider z netu kupiłem części, poskładałem i nie działa. Jest on podłączony na COM2 bo na 1 jest myszka. Może ktoś miał ten sam problem ? Prosze pomuszcie.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therejaco777 wrote:Jeżeli myszka nie działa na tym drugim COmie to koże być coś z portem. W najgorszym przypadku jest walnięty a w najlepszym: albo kabelek podłączony do płyty ma inaczej rozłożone wyprowadzenia (dawniej takie się spotykało), gdzieś nie łączy (przy COMie lub przy płycie - luty). Dobrze by było jakbyś sprawdził mierniczkiem czy na wyprowadzeniach portu jest to co być powinno (porównaj z działającym portem w stanie aktywnyn i nie aktywnym).
MADevil wrote:
Mam odbiornik według schematu i girdera z wtyczką igora. Wszystko działa, ale nie najlepiej Bardzo czesto dla tego samego przycisku w pilocie odbierane są różne kody. Gdy próbowałem zaprogramowac większą ilość kodów dla 1 polecenia, nakładały się one na siebie tzn. kiedy wciskałem przycisk A girder odbierał kod X i wykonywał 2 polecenia zamiast 1 przypisanego do przycisku A. Co może być przyczyną?
Czy w waszych układach wciścnięcie przycisku na pilkocie powoduje natychmiastowe i jednoznaczne dzialanie programu.