Kenwood kac-821 2x75watt lub 1x150 watt rms przy 4 ohmach a przy dwóch jeszcze więcej. Świetnie zasila na mostku tube jbl 30cm 125watt sinus. Tak jak lubie jbl-a to po podłączeniu wzmacniacza jbl 60.4 do tej tuby nie dawal sobie z nia tak dobrze rady jak powyzszy kenwood. Uzywka w cenie do 200pln i naprawde polecam bo u mnie spisuje sie swietnie i na razie nie zamierzam go zmienic.
AXTON C202 naprawde dobry wzmacniacz pod system przedni 2x65W starcza na przecietne glosniki. brzmienie bardzo neutralne. moc realna bezpiecznik 25A moc max 200W.
Blaupunkt GTA 2 - Tani wzmacniacz dobry do suba
Blaupunt GTA 2100 - brzemieniowo o wiele gorszy od GTA2 a cena mniej wiecej podobna moc rowniez. do suba o wiele lepszy jest GTA2
Blaupunktow sluchalem na subie blaupunkt o wiele lepiej gral GTA2 ale na tym subie to pewnie nawet super wzmacniacz cudow nie zdziała..
Sub ogolnie bardzo słaby - nie polecam ;D
Hifonics Falcon. Wzmacniacz używany, jednak w bardzo dobrym stanie. Kompaktowe rozmiary, które kryją całkiem wiele. Moc 280W troszkę przesadzona (podana dla 14,4V), ale około 240W ma, bo z Magnatem 220W robi co chce. Wnętrze zaprojektowane przez ZED Audio. Wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych.
Output Power at 12V:
2 x 65W @ 4 ohms
2 x 85W @ 2 ohms
1 x 170W @ 4 ohms bridged
Output Power at 14.4V:
2 x 90W @ 4 ohms
2 x 140W @ 2 ohms
1 x 280W @ 4 ohms bridged
Fuse: 20A/30A dla trybu zmostkowanego
Witam.
Ja z czystym sumieniem polecam ORION HCCA D5000 1x 1000W rms / 4 Ohm
1x 1600W rms / 2 Ohm
1x 2500W rms / 1 Ohm
Wzmacniacz jest o tyle "ulepszony" od swojego brata "pierworodnego" że posiada taką fajną funkcję jak mostkowanie go z drugim takim samy wzmacniaczem, co daje nam jakieś bagatela 5 KILO WATT RMS @ 2 Ohm !!
Następca 2500D.
ps. mam możliwość załatwienia bardzo tanio w/w wzmacniacza - nowego !! zapytania na pw / gg.
skalatharock Ten Twój TL to ma troszeczkę nadwyrężone te parametry, miałem okazję posłuchać tego wzmacniacza, i kapeczkę go potestować.
Powyżej 1,5kW ten wzmacniacz ma już niezłe przestery, a jakość dźwięku wydobywającego się z niego jest niezbyt zadowalająca...(subiektywne odczucie)
Po dłuższym czasie "piłowania" go z większą mocą - można z powodzeniem usmażyć na nim nawet steka "well done"
Twój wzmacniacz to "dual mono" w klasie D
Napięcie zasilacza tylko 60V, i z czystym sumieniem mogę go porównać do PSX-D2.
Mój pierwszy wzmacniacz to był MAGNAT BULL POWER 2200. W mostku miał moc 1x125 Watt RMS @ 4 Ohm. Grał jak grał, od niego zaczynałem i nie miałem porównania do innych.
Dodatkowe funkcje: filtr dolno-górno przepustowy lub bez filtra, wejście wysokonapięciowe, podbicie basu +6dB @ 45Hz, wyjścia liniowe.
Następny wzmacniacz w mojej karierze to był JBL GTO 2000. Dysponował mocą po zmostkowaniu 1x220 Watt RMS @ 4 Ohm. Moc zmierzona mieściła się w granicach zadeklarowanych przez producenta. W porównaniu do MAGNATA to była już zupełnie inna bajka (nie chodzi tutaj o moc). Po kilkugodzinnym graniu przy max mocy wzmacniacz był ciepły, nie gorący. Nigdy się nie wyłączył z powodu przegrzania. Mógł również pracować w trybie Tri-Mode, czyli stereo na zestaw przedni, a mostek na subwoofer jednocześnie.
Dodatkowe funkcje: filtry oraz podbicie basu podobnie jak MAGNAT.
Obecnie posiadam JBL GTO 1201.1. Cyfrowy monoblok zgodny ze standardem CEA 2006. Moc to odpowiednio dla 4 Ohm - 784 Watt RMS oraz dla 2 Ohm - 1114 Watt RMS. Moc zmierzona dla 2 Ohm to ładne, równiutkie 1200 Watt RMS. Dźwięk przy max mocach bez zniekształceń, wzmacniacz po dwugodzinnym graniu przy pełnej mocy ledwo ciepły. Napędza obecnie subwoofer PIONEER TS-W3004SPL o mocy 1000 Watt RMS @ 2 Ohm w skrzyni zamkniętej. W razie czego zapas mocy zawsze jest do dyspozycji.
Dodatkowe funkcje: wyjścia liniowe, płynne podbicie basu do +12dB @ 45Hz, opcjonalne zdalne sterowanie basem, regulowany filtr dolnoprzepustowy, wejście wysokonapięciowe połączone wraz ze zwykłym wejściem liniowym.
Jestem z niego zadowolony i nie zamierzam go zmieniać w najbliższym czasie (choć prądożerna bestia z niego - grubo ponad 100 Amper).
SPL Z4X-800
moc: 4x85W RMS 4Ohm
4x105W RMS 2Ohm
2x210W RMS w mostku
wzmacniacz mocny daje fajne ciepłe brzmienie:)
bardzo dobry do napędzania 2 soobów lub jednego suba i mocnego zestawu przedniego
bezpieczniki 2x25A
fajny wygląd, staranne solidnie wykonanie (jak przystało na SOUNDSTREAM)
cena na rynkach zagranicznych 299Euro
ja wyrwałem nówkę bardzo okazyjnie za 320zł!
Dopisze coś jeszcze o tym wzmacniaczy Soundstream... Jak mówił kolega wyżej wszystko super wykonane a co do mocy to jest na pewno w 98% zbliżona do 210rms przy 4ohm gdyż mam wzmacniacz co ma równo 200rms i ten soundstream wypada od niego troszkę lepiej;) godny polecenia! mam nadzieję że w końcu na naszym rynku coś się ruszy z tymi cenami i tak swietne wzmacniacze bedzie można kupować za takie ceny jak my! POLECAM!
Moc wyj. RMS/4Ω, nap. zasil. 13,8V: 4x50W (typowo: 4x54-57W)
Moc wyj. RMS/4Ω mostek, nap. zasil. 13,8V: 2x150W (typowo: 2x170-175W)
Powiem tak, rewewlacja. Nie jest to wzmacniacz do pędzenia wielkich subów czy nagłasniania okolic. gra jednak czysto, mocno a zniekształcenia niesłyszalne. Jakość dźwięku rewelacyjna. Nie będzie przesadą że po zamontowaniu tego wamaka uszłyszałem z tych samych płyt dźwięki których do tej pory nie słyszałem. Aż miło posłuchać muzyki. Wzmak dla ludzi stawiających na jakość a nie łupanie.
Polecam amerykański wzmak Rodek 2180i,myslę,gigant wśród małych.Opowiadam:2x180 w w rms/4ohm,2x30A fuse,w moście wyciagamy 1x380w/4ohm,ja miałem konfigurację 4 głośników w szeregu-impedancja spadła do 0.8ohm w spoczynku(oryginalnie producent podaje że jest stabilny przy 2omach a nie przy 1),wzmak szalał!jestem pewny,że wyciskałem prawie 700w/0,8ohm w jednym kanale,bez żadnej szkody dla wzamaka.Nigdy przez 4 lata nie miałem żadnego z nim problemu.AAA,zapomniałem najwązniejszego,takie osiągi robiłem bez żadnego kondensatora,na samym zsilaniu ze samochodu!
Moderated By Błażej:
Tutaj nie dyskutujemy tylko opisujemy swoje wrażenia z odsłuchu sprzętu! Proszę się trzymać założeń wątku! Temat oczyściłem z dyskusji typu "czy się opłaca".
GMS 2100 moj pierwszy wmak.. początkowo napędzał suba no name ;P
ogólnie za kase 130 złotych
idealnie nadaje sie do zasilenia zestawu przedniego gra bardzo dynamicznie chociaż moc ok 2x 55rms nie powala na kolana to przy mostku dawal sobie znakomicie rade z jednym stx 27-150-4 za te pieniądze bardzo dobre rozwiązanie jesli ktos ma mocny zestaw przedni..
swietnie wykonana obudowa jak na ta klase bardzo masywne radiatory
ja kupiłemza 180 zeta uzywany i nie narzekałem... na jakość dźwięku nie ma co stawiać ale na zmostkowanych 2kanałach czyli jeszcze 2 wolne. to przy niecałej połowwie mocy mało nie rozerwał 25cm 200 watt max alpharda
og[iólnie za tą cene co kupiłemto było świetne..
jest on porównywalny z carpowerem hpb-604
Magnat SHARK 400 wyszedl mnie rowno 200 pln
Jestem normalnym człowiekiem kochającym muzykę i nigdy nie dążyłem do wyśrubowanych parametrów. Ten zmachol całkowicie mnie zadowala. 4-kanałowy, fjuz 1x30A, filtr dolnoprzepustowy, napędza u mnie 2 głośniczki i na mostku suba Magnat Xpress 10 w 30 litrowej kańciatej tubie. Naprawdę czesze beret, słyszałem mocniejsze sprzęty ale ten ma piękny dźwięk i co najważniejsze po kilkugodzinnej pracy, gdy na moim radyjku Sony CDX-CA700X jest maksymalna głośność, on robi sie lekko cieply. Nigdy się nie wyłączył, nigdy bezpiecznik sie nie spalił, ani nic z tych rzeczy. Polecam tanio i normalnie gra a nie "samo buczenie".
mam wzmacniacz niemieckiej firmy weconic 600wat 4*70wat rms po zmostkowani 2*170wat rms posiada dwa bezpieczniki 30A oraz filtr dolno i górno przepustowy jest to bardzo dobra firma niemiecka choć nieznana w polsce dałem za niego 170 euro czyli około 700zł wart jest ceby gdyz napędzałem nim dwa głosniki Sony Xplod 800 W XS-L1037 i pięknie grało co prawda temperwtura była duza ale nigdy sie nie wyłączył polecam
to są dane producenta
testowałem go na MTX7510 2szt oraz na MTX7512 też 2 szt czyli pod 2 om
max wynik w małej skrzyni to 147dB
widać że trochę mocy ma
porównywałem ze wzmacniaczem EQ PHD2 1500wat i ten SLA3000 przy pomiarze dB wyszedł o wiele lepiej
z ciekawostek przewód 25mm zrobił się ciepły
MAGNAT RAPBULL CLASIC360
Parametry(znalazlem w necie)
4x65W RMS 4ohm
4x90W RMS 2ohm
2x150W RMS 4ohm-mostek
Napedza u mnie tylko suba i polecono mi do niego MAGNATA XPRESS10"150RMS w skrzyni 30L closed,ladnie to wszystko puka.Uzywka w cenie do200zl,na poczatek zabawy w CA mysle,ze dobry pomysl
Skusiłem się na ten wzmacniacz gdyż miałem ograniczony fundusz... Opinia: jestem bardzo pozytywnie zaskoczony!!! Nigdy wczesniej nie słyszałem o tej firmie ale jakością wykonania dorównuje dla Rockford Fosgate!!!! Z dzwiękiem jest także suuuuper!!! Moc wzmacniacza 500rms przy 2ohm oraz 300 rms przy 4 ohm moim zdaniem nie jest przekłamana!! dwoma 15" Rockforda po 200rms każdy macha jak tylko chce i to beż żadnych zniekształceń nawet na gain 3/4 oraz +12 bass boost, do tego ma jeszczę filtr subsoniczny oraz sterowanie wzmacniaczem na kablu:D( jedyne co mnie w tym drażni to mocno świecąca lampka kolory niebieskiego przy pokrętle sterowania... żeby przyczepić w zasięgu wzroku nie można kierować na oczy gdyż w nocy oślepia;)) wnętrze tego wmzacniacza jest także konkretne... mimo małych wymiarów wagę ma całkiem sporą (około 4kg może trochę więcej:))
Polecam dla każdego kto ma do zasilenia coś co w sumie ma około 400-600 rms i pracuje w 2ohm;) dwa bezpieczniki po 30A mówią same za siebie do tego jest to klasa D Polecam z czystym sercem ten wzmacniacz a pogrzeje on nawet bardzo wymagające subwoofery;) Cena? około 600zł ale czy ktoś znajdzie lepszego monoblocka na 2 letniej gwarancji w tej cenie? porównywałem go z GROUND ZERO GZTA 2500TX który także jest w tej cenie i GZ pokłonił widocznie głowę przed Macrom-em jakością oraz mocą dzwięku;)
(jeśli jesteś zainteresowany pisz a podam gdzie można kupić
witam. porownam oba wzmacniacze jako ze cp mialem przez 3 miesiace a magnata przez 1 dzien (mimo nawet ze moj rx 22 nie byl chyba do konca sprawny ). oba zasilaly eq db 10 w closed
Jakosc:
mimo ze magnat jak i cp nie naleza do hi-endu to jednak roznica jest miedzy nimi i to zauwazalna . krotko mowiac magnat bije cp - basik jest soczysty i duzo bardziej przyjemny w sluchaniu, tak jakby o klase wyzej.
Moc:
mimo ze miedzy nimi jest tylko 25 rms roznicy w mostku to dopiero magnat pokazal mi jak moze grac eq (chociaz wiem ze to i tak nie koniec mozliwosci tego glosniczka ) teraz uwazam ze na cp gralo pusto i wszelkie podbicia tylko pogarszaly sprawe, natomiast na magnacie podbicia na zero i gralo naprawde ladnie (na przodzie mam helixy blue 52 wiec dlatego za suba robi tylko 10 cali - nie lubie wybijajacego sie basu ponad przodem)
Wyglad i wyposazenie: tu rowniez magnat bije cp - elegancko wykonany, duzo lepsze wyposazenie (m.in. subsonic), ogolnie sprawia wrazenie wzmaka z wyzszej polki.
niektorzy zarzuca ze cp kosztuje 262 zl a rx 22 420 ale mysle ze jak ktos szuka wzmaka budzetowego to jednak warto dolozyc do rx 22 zwlaszcza ze uzwyki sa po 250 zl.
Wzmacniacz firmy Sencor model SCA 550 chyba najlepszy wzmacniacz tej firmy.Ma już swoje lata ale gra tak samo.
Dane techniczne:
Moc wyjściowa 4x150W - 2X300W
Napięcie zasilania 12 -14,4 V
R.obciążenia 4 OHM
Sterowanie sygnału z radia >90 db
Pasmo przenoszenia 10Hz-50 kHz +O , -1 db
Pobór mocy 48 A
Bezpieczniki zabezpieczające 2x25A , 32 VDC
Wymiary 270x50x380 mm.
Dobra jakośc dzwieku,przedtem napędzał ALPHARDA SW 1203Z, wyciskał z niego wszystko,teraz napędza 2xLanzar Max 12 też sobie radzi.Trzy lata temu kupiłem go nowego w sklepie za 600zł,niedawno widzialem takiego samego na allegro za 300zł i się sprzedał.Mysle że na początki z Car Audio jest wsam raz,
Audison Srx2 - 2x65W. Napędza obecnie przednie głośniki Power Bass L6C które mają 75W RMS, sprawdza się w tej roli świetnie. Gra bardzo głośno i czysto. Cena ok 340 zł za nowy więc warto go wsadzić na przednie głośniki bo za taką cenę oferuje naprawdę dobry dźwięk. Polecam.
JBL CS 50.4-nim to zastapilem rapbull,a opisanego wyzej.Zasila HELIX,y DARK BLUE 62.1 i XPRESS,a10"tym razem jednak w budzie BR.Gra czysto,wyraznie slychac detale i potrafi kopnac subem.Na pokladzie komplet filtrow i regulacji.Kupilem uzywke za 320zl,nowy widzialem na jakiejs str.netowej sklepu za 699zl.
* tryby pracy (kanały) 4/3/2
* moc dynamiczna przy 2 Ohm 145 W
* moc RMS przy połączeniu zmostkowanym 2 x 162 W
* moc RMS, 2 Ohm 4 x 82 W
* moc RMS, 4 Ohm 4 x 67 W
* efektywny współczynnik tłumienia 6,395 przy 4 Ohm
* stosunek sygnał/szum > 86 dB
* pasmo przenoszenia 10 Hz - 27 kHz
* maksymalny sygnał wejściowy 6 V
* skok regulacji głośności 0,32 dB przy 4 Ohm
* czułość maksymalna 240 mV
* bezpieczniki 2 x 25A
* wymiary 384 x 313 x 60 mm
Blaupunkt TSA 1300
Ostatnio zakupilem ten oto cyfrowy monoblock za smieszne pieniadze , chociaz w Polsce malo spotykany.Ponizej parametry
Wzmacniacz o wymiarach 253 x 67,5 x 210 mm i całkowitej mocy wyjściowej 1000 W z jednokanałowym trybem pracy.
Class D Monoblock końcówka mocy z technologią Sigma Delta Modulation
Moc maks. 1 x 600 (4 omy) 1 x 1000 (2 omy)
Moc sinus. 1 x 300 (4 omy) 1 x 500 (2 omy)
Mostkowanie: 1 Kanał
Total harmonic distortion < 0,35 %
Filtr Subsonic (20-55 Hz, variabel)
Filtr dolnoprzepustowy zmienny
Dwa bezpieczniki po 30 kazdy
Szczerze mowiac bylem bardzo milo zaskoczony tym wzmacniaczem a dokladnie moca.Jak na swoje male wymiary gra naprawde mocno i nie ma duzych znieksztalcen. Napedza on VIBE BlackAir 10 ktory ma niby w rms 300 i gra to naprawde super. Bas nie zamula , i jest dobra kontrola nad glosnikiem. Dalem za niego(nowka w pudelku ze wszystkim plus kontroler basu) z przesylka 60funtow czyli jakies 300zl i uwazam ze jak za te pieniadze mozna go smialo polecic.
Jedyny minus tego wzmaka to to ze trzeba zdejmowac caly przedni plastik ktory przykrecany jest od tylu na 4 srubki zeby przykrecic kable zasilajace jak i glosnikowe. Jak ktos go zabuduje to bedzie problem przy zmianie kabli , ale zato niema problemu z regulacja bo jest na przednim panelu pod niebieska przykrywka na jedna srobke.
ja mialem wzmacniacz first 1600 watt za 100 zl nowy i radio sony cdx gt200 i nprawde dobrze gralo.kolega robil pomiar to bylo 92 db a calosc zasilana akumulatorem bosch silwer 74A 680 Ah teraz mozna kupic juz first 1800 na allegro za niecale 100 zl nowy. naprawde dobrze gra (czuc)
Witam Rockford Fosgate P450.4
Sprzęt polecam, jakościowo jest super, dźwięk czysty idealny wzmacniacz dla początkującego maniaka CA.
4 kanalowy, 60 W rms przy 4 omach i tu mysle ze ma troszkę więcej , jest mały zgrabny i mało sie grzeje. Idealny do zestawu na przód i dla suba 10'.
Zabezpieczenie to 2x30A.
Cena hmm w Polsce okolo 1200 zl ja zapłaciłem grosze bowiem 200$.
Specyfikacja:
Number of Channels: 4
Rated Power:
60W x 4 @ 4-Ohms RMS
110W x 4 @ 2-Ohms RMS
225W x 2 @ 4-Ohms bridged RMS
Total Power: 450 Watts
Bridgeable: Yes
Crossover Controls:
High-Pass (HP): 40-400Hz 12dB/octave Butterworth
Low-Pass (LP): 40-400Hz 12dB/octave Butterworth
Tone Controls: Bass: 0dB to +18dB @ 45Hz
Signal Input: Low level: 2 RCA pair
Input switch: 2/4 ch.
Signal Output: Low level: 1 RCA pair
Power Wire Gauge: 4 AWG
Speaker Wire Gauge: 8 AWG to 18 AWG
Heat Sink Type: Cast aluminum
Cooling: Convection
Remote Controls: Punch Bass EQ (included with cable)
Visual Indicators:
Power On
Signal Level
Thermal Status
Speaker Protection
Circuit Topology Class: Class A/B
Frequency Response: 20Hz to 20kHz +/- 0.5 dB
Shipping Weight 17.5 Lbs.
(7.9 Kg.)
Dimensions (HxWxL) 2.1 x 11 x 16.4 (in)
5.3 x 27.9 x 41.6 (cm)
2x 200rms przy 4ohm
2x 300rms przy 2ohm
1x 600rms przy 4ohm
wzmacniacz bardzo porzadny 6 kilo masy
fajnie swieca diody zasiljace zamontowane na grzbiecie
barszo dobrze skrecony i posiadajacy masywne radiatory na max graniu przez 30 minut (zimny bagaznik) byl ledwo cieply
dosc wysoki współczynnik DF poniewaz 990ATX wypada pry nim marnie a mocowo sa zblizone
u mnie zaslila obecnie spinner audio M15 i jest hard ;d
posiada barzo ciakawa funkce poniewaz ma wyjscie na drugi wzacniacz, to mozna ustawić "full" "LP"- identyczne ciecie wychodzi ze wzmaka z tym co jest na nim ustwione "HP"- przepuszczone wysokie czestotliwosci sa ciete od momentu ciecia niskich na wzmaku, swietne zastosowanie przy podlaczeniu wzmaka zasilajacego przod dla ciekawostki podrzucony pod unitre 150rms to cewka w glosniku ulegla oderwaniu i tak sie wbila miedzy nadbiegunnik dolny ze kombinerkami ją wydzieralem!
dwie przetwornice 2 pary złacz od zasilania
moj ma mierzone 640rms przy 4ohm
piec gra bardzo czysto i klarownie mozna nim spokojnie zaslilac niezy zestw przedni lub dobrej jakosci suba
glosnik trzyma w stalowym kagańcu..
jego minusem jest to ze strasznie ciezko go kupic w polsce..