Witam.
Jestem (nie) szczęsliwym posiadaczem UPSa jak w temacie. Otóż zawiódł mnie kilkakrotnie. Podczas zaniku napięcia czas przełączenia była za duzy poniewaz komputer się wyłączył
Jestem ciekawy czy istnieje możliwość zmiany ustawien fabrycznych np. tolerancji amplitudy sygnalu z sieci. Wydaje mi sie ze moj zasilacz w komputerze jest dosc czuly (Compaq AP400). Czy wogole warto sie bawic w takie badziewne UPSy niby line-interactive ? Czy lepiej zainwestowac w APC smart ups 1000VA + dobre aku ? Problemy z zasilaniem mam rzadko ale mogą być dłuższe tzn. do pol godziny. Zastanawiam sie na tym APC + aku samochodowe. No chyba ze da sie cos zrobic z tym active powerem. Otworzylem go i znajduje sie tam dziwny scalaczek sc552904. Niestety nie znalazlem pdfa :/ Ponadto zaznaczone na plytce sa jakies opcje dla zworek. Bawil sie ktos tym ?
Pozdrawiam.
Jestem (nie) szczęsliwym posiadaczem UPSa jak w temacie. Otóż zawiódł mnie kilkakrotnie. Podczas zaniku napięcia czas przełączenia była za duzy poniewaz komputer się wyłączył

Pozdrawiam.